26/05/2017

Blue Sky teaset Pigeon Impossible-film

Fox Animation en dochter Blue Sky Studios (Ice Age, Rio, Epic, The Peanuts Movie) pakken dit jaar uit met Ferdinand, maar achter de schermen wordt al aan de volgende projecten gewerkt. Eén daarvan is Pigeon Impossible.

Pigeon Impossible (2009)Aan de basis ligt Pigeon: Impossible (2009), een korte animatiefilm van Lucas Martell over een duif die een hoogtechnologische koffer vol wapens steelt van een CIA-agent. Het filmpje draaide op tientallen festivals, won verschillende prijzen en werd twaalf miljoen keer bekeken op YouTube. Fox toonde interesse in het idee en kocht de rechten om er een avondvullende film van te maken.

Het verhaal – dat in de korte film nogal dunnetjes was en wellicht dus flink is uitgebreid – werd onder handen genomen door schrijver Lloyd Taylor, die voor Fox inmiddels aan de geanimeerde boekverfilming Darkmouth werkt.

Pigeon Impossible wordt ingeblikt door twee debuterende regisseurs: Troy Quane (storyboard artist Arthur Christmas, Hotel Transylvania) en Nick Bruno (supervising animator The Peanuts Movie, Ice Age: Continental Drift).

Pigeon ImpossibleOp de Licensing Expo in Las Vegas, waar talloze filmstudio’s op zoek gaan naar merchandise partners voor hun nieuwste projecten, is een eerste teaserposter opgedoken (zie foto). Op het sobere, zwart-witte promotieplaatje prijkt een James Bond-achtig silhouet en een citaat van Lance Sterling, een nieuw personage dat niet in de korte film zat.

Tien jaar na de korte animatiefilm moet de avondvullende adaptatie eindelijk op het witte doek verschijnen: de Amerikaanse releasedatum van Pigeon Impossible is 18 januari 2019.

(Via Collider)

Geplaatst door onder Films