21/05/2017

Geanimeerde scifi-versie van The Kid in de maak

FilmNation Entertainment waagt zich voor het eerst aan een animatiefilm. De Amerikaanse studio, die tot nu toe enkel liveactionfilms produceerde, richt zijn pijlen op een heel curieuze remake van de cultfilm The Kid (1921).

The Kid (Charlie Chaplin, 1921)In die eerste avondvullende film van Charlie Chaplin vertolkte de Britse komiek de rol van The Tramp, een zwerver die zich ontfermt over een kleine jongen die door zijn moeder te vondeling werd gelegd.

De film wordt geregisseerd door bedenker Christian Volckman, die de zwart-witte animatiefilm Renaissance (2006) inblikte, en Rupert Wyatt, de regisseur van de deels geanimeerde kaskraker Rise of the Planet of the Apes (2011). Zij werken samen aan het script met Boris Starling, schrijver van de BBC-misdaadreeks Messiah. Het trio laat zich bij het schrijven van het verhaal naar verluidt inspireren door de personages en thema’s uit de beroemde speelfilm. De ontwikkeling gebeurt met de steun van de familie van Charlie Chaplin en de eigenaars van de rechten van The Kid.

Een titel heeft de animatiefilm nog niet, maar het ambitieuze project wordt omschreven als een “science fiction reimagining” van The Kid. Volgens de producenten geeft het geanimeerde medium de regisseurs “de unieke mogelijkheid om een origineel en ontroerend verhaal te maken over technologie en menselijkheid, allemaal verteld uit het standpunt van een jongen en zijn robot”.

Als producent werkte FilmNation mee aan bekroonde films zoals Arrival, Sing Street, Room, Nebraska, Mud en The King’s Speech. Met animatie heeft het bedrijf nog geen ervaring, dus laat het zich daarvoor bijstaan door drie partners die momenteel aan de animatiefilm White Fang werken: het Franse Superprod (Song of the Sea, Cafard), het Luxemburgse Bidibul Productions (108 Demon-Kings) en het Amerikaanse Big Beach (Little Miss Sunshine, The Kings of Summer).

Trailer voor The Kid (1921)

(Via Variety)

Geplaatst door onder Films