28/04/2017

Zombillenium naar Cannes en Annecy

Achter de schermen is de voorbije jaren gewerkt aan Zombillenium, een animatiefilm die gebaseerd is op de gelijknamige strips van Arthur de Pins. De Franse illustrator, animator en filmmaker zal de adaptatie van zijn eigen werk zelf regisseren met Alexis Ducord.

ZombilleniumDe stripreeks (waarvan voorlopig drie van de zes geplande delen verschenen) speelt zich af in Zombillenium, een pretpark vol weerwolven, vampiers, heksen, spoken, mummies en andere angstaanjagende schepsels. Allemaal echte griezels die hun ziel aan de duivel verkocht hebben en in het pretpark moeten werken. Het voordeel is dat ze zich niet hoeven te verbergen, maar het nadeel is dat alle stomme bezoekers van het park denken dat ze gewoon verklede werknemers zijn.

Aan het script voor de film werd flink gesleuteld. Het verhaal draait nu om Hector, een mens die het geheim van de monsters ontdekt en ermee dreigt om hun ware aard te onthullen aan de buitenwereld. De manager van het vampierenpark ziet geen andere andere mogelijkheid dan Hector in een monster te veranderen en hem aan te nemen. Om zijn dochter terug te zien, zoekt Hector wanhopig naar een manier om te ontsnappen aan de zombies, weerwolven en andere collega’s – voor hij zelf de grootste attractie van het park wordt.

ZombilleniumHoewel de film (met uitzondering van de achtergronden) grotendeels met 3D-animatie tot stand kwam, werd er voor een 2D-achtige look gekozen die aanleunt bij de originele strips. Een goed voorproefje is de onderstaande teaser die recent gebruikt werd door de makers om het project aan de Europese sector voor te stellen op Cartoon Movie. Eerder verscheen ook een videoclip met personages uit de strips/film.

De Frans-Belgische animatiefilm is een coproductie van Maybe Movies en Belvision. Een deel van de animatie is verzorgd in Wallonië bij de studio Dreamwall, waar ook de eerste (en geslaagde) 3D-animatiefilm van Asterix werd gemaakt.

Zombillenium is binnenkort te zien op twee grote, prestigieuze festivals uit Frankrijk. De animatiefilm is geselecteerd als kinderfilm voor het beroemde Filmfestival van Cannes (17 – 28 mei 2017) en maakt deel uit van de officiële competitie van het animatiefestival in Annecy (12 – 17 juni 2017), waar hij eveneens als openingsfilm dient. In Frankrijk verschijnt de film voor het grote publiek pas vanaf 18 oktober 2017 in de bioscoopzalen, net op tijd om in te spelen op de halloweengekte.

Teaser voor Zombillenium

Geplaatst door onder België, Films, Trailers