20/04/2017

Fantastische trailer voor The Big Bad Fox

Een week na de eerste teaser is nu ook een uitgebreidere trailer verschenen voor The Big Bad Fox and Other Tales (Le grand méchant renard et autres contes). De tekenfilm is gebaseerd op drie hilarische strips van de Franse illustrator en animator Benjamin Renner (Ernest & Celestine):

Poster The Big Bad Fox and Other TalesThe Big Bad Fox draait om een onhandige vos die besluit om drie eieren te stelen en de kuikens op te voeden tot ze lekker mals zijn, maar hij ontdekt dat het niet eenvoudig is om zowel ouder als carnivoor te zijn.

A Baby to Deliver begint met een ooievaar die neerstort in een boerderij. Omdat haar vleugel gebroken is, vraagt ze een idioot konijn, een domme eend en een nors varken om de baby af te leveren bij de ouders.

Saving Christmas speelt zich af op kerstavond. Konijn en eend vernielen per ongeluk een plastieken kerstversiering, maar denken dat ze de echte Kerstman hebben vermoord en vinden het hun plicht om zijn taak over te nemen.

De eerste film is geregisseerd door Benjamin Renner zelf, de andere twee zijn ingeblikt door Patrick Imbert. Het project is een coproductie van de Franse studio Folivari en het Belgische productiehuis Panique! Een groot deel van de postproductie (compositing en rendering) is in Wallonië verzorgd door de studio Digital Graphics.

The Big Bad Fox and Other TalesOorspronkelijk zouden de animatiefilms als tv-specials verschijnen, maar in Frankrijk gaat distributeur StudioCanal de drie bundelen tot een avondvullend geheel. Er werden enkele korte tussenstukjes gemaakt om de drie verhalen aaneen te breien.

In Nederland en België werd The Big Bad Fox and Other Tales dit jaar aangekocht door Boomerang, een onderdeel van Cartoon Network. De Franse bioscooprelease staat gepland voor 21 juni 2017. Update: ondertitelde versie toegevoegd.

Trailer voor The Big Bad Fox and Other Tales

(Via Catsuka)

Geplaatst door onder Films, Trailers