14/04/2017

Trailer voor tekenfilm Lu Over the Wall

De Japanse regisseur Masaaki Yuasa (Mind Game, Kick Heart, Ping Pong) werkt met zijn studio Science SARU aan Yoake Tsugeru Lu no Uta (Lu Over the Wall). Hij schreef de nieuwe tekenfilm samen met Reiko Yoshida (The Cat Returns) en koos Hiroshi Ohno (Wolf Children) als art director.

Poster Lu Over the WallHet verhaal draait om Kai, een jongen die naar het vissersdorpje Hinashi verhuist. Zijn ouders zijn net gescheiden, daarom verlaat hij de stad Tokio om met zijn vader bij zijn grootvader te gaan wonen. Omdat hij niet de juiste woorden kan vinden om over zijn gevoelens en zijn ouders te praten, gaat hij nogal somber door het leven. Het enige waar hij plezier in heeft, is het uploaden van zijn muziekcomposities op het internet.

Wanneer zijn klasgenoten Kunio en Yuho hem uitnodigen voor hun band en Kai ietwat tegen zijn zin met hen meegaat om te oefenen op een bijzonder eiland, ontmoeten ze een zeemeermin die Lu heet. Door haar vrolijke gezang en dansjes komen de gevoelens van Kai naar boven en bloeit hij langzaamaan open. Maar dan slaat plotseling het onheil toe en moet Kai zijn gevoelens uit de grond van zijn hart roepen om het dorp te redden.

Onderaan in dit bericht vind je een uitgebreide (Japanse) trailer. Kanon Tani, de jonge actrice die haar stem aan Lu leent, vertelt in de video dat Lu een schattig personage is dat van zingen en dansen houdt. Daarnaast zijn (vanaf 01:06) heel wat nieuwe fragmenten te zien uit de tekenfilm die met Flash-animatie werd gemaakt.

In Japan verschijnt het resultaat op 19 mei 2017 in de bioscoop. Of en wanneer de animatiefilm bij ons in de zalen verschijnt, is nog niet bekend.

Trailer voor Yoake Tsugeru Lu no Uta (Lu Over the Wall)

(Via ANN)

Geplaatst door onder Films, Trailers