05/04/2017

Trailer voor serie Imaginary Mary

In Amerika is Imaginary Mary zopas van start gegaan op Walt Disneys zender ABC. Het is een hybrideserie die grotendeels live action bevat, maar uitpakt met een geanimeerd personage. De bedenker is animator Patrick Osborne.

Poster Imaginary MaryHet leven van Alice (Jenna Elfman) raakt in een stroomversnelling wanneer ze verliefd wordt op de gescheiden vader Ben (Stephen Schneider). Het is niet eenvoudig om naast een partner ook meteen drie kinderen te hebben. Wanneer ze haar bindingsangst en twijfels over het moederschap negeert, verschijnt Imaginary Mary (ingesproken door Rachel Dratch). Zij was het ingebeelde vriendinnetje uit de jeugd van Alice en geeft klank aan haar diepste zielenroerselen. De komst van de voor anderen onzichtbare Mary zorgt voor extra chaos in het leven van Alice.

Osborne werkte bij Disney als animator mee aan bekende bioscoopfilms zoals Bolt, Tangled, Wreck-It Ralph en Big Hero 6. Hij won ook een Oscar met zijn korte animatiefilm Feast. Nadien ging hij voor Google aan de slag, waar hij de korte 360°-animatiefilm Pearl maakte die dit jaar genomineerd werd voor een Oscar.

Imaginary MaryImaginary Mary werd bedacht door Osborne, Adam Goldberg en David Guarascio. Gezien zijn achtergrond ontwierp Osborne ook het karakter (zie schetsen) en stond hij aan het hoofd van alles wat met de animatie te maken had. Voor de meeste producties worden storyboards gemaakt, maar in dit geval bleek het sneller om poppenspeler Jeny Cassady te gebruiken die op de set meteen ideeën kon uitproberen. Op die manier had actrice Elfman tijdens het oefenen ook iemand om echt tegen te praten. Het beeldmateriaal dat met de echte pop geschoten werd, diende achteraf als referentie voor de animators.

De computeranimatie werd in Canada geproduceerd bij Zoic. Die studio uit Vancouver verzorgde ook de visual effects voor Netflix-series zoals Iron Fist, A Series of Unfortunate Events en Santa Clarita Diet. Het resultaat bestaat uit negen afleveringen van 30 minuten.

Trailers voor tv-serie Imaginary Mary

(Via AWN)

Geplaatst door onder Series, Trailers