16/04/2017

Teaser voor The Nazis, My Father and Me

In Frankrijk werkt productiehuis Folivari (Ernest & Celestine) aan een geanimeerde adaptatie van The Nazis, My Father and Me. Aan de basis ligt het gelijknamige boek van Robert H. Lieberman, een filmmaker, schrijver en wetenschapper wiens ouders in de oorlog moesten vluchten.

The Nazis, My Father and MeAvontuur, geschiedenis en prille romantiek zijn de hoofdingrediënten van het verhaal dat zich afspeelt in New York in 1941, kort voor Amerika zich mengt in de Tweede Wereldoorlog. Het hoofdpersonage is Stevie Mayer: een slimme, twaalfjarige jongen die door zijn vader Wolfgang plots in de steek wordt gelaten. Hij zag hem voor het laatst in het station, waar hij al rennend probeerde te ontkomen aan twee mannen die hem achtervolgden.

Net voor zijn verdwijning kreeg Stevie van zijn vader een koffer die hij aan niemand mocht geven. Iedereen lijkt de mysterieuze inhoud te willen, maar niemand is te vertrouwen. Stevie begint te vermoeden dat zijn vader deel uitmaakte van een groep spionnen voor de nazi’s. Samen met Miriam, een joodse vluchtelinge uit zijn klas, probeert hij het geheim te ontrafelen.

Poster The Nazis, My Father and MeDe animatiefilm wordt het avondvullende regiedebuut van Rémy Schaepman. Hij maakte enkele korte films (waaronder zijn bekroonde afstudeerfilm Trois Petits Points) en werkte als animator onder andere mee aan de tekenfilm The Rabbi’s Cat. Voor het script werkt Schaepman samen met Olivier Legrand en auteur Lieberman. Het ontwerpen van de personages doet hij samen met Marietta Ren.

Momenteel bevindt de film zich in de prille conceptfase. The Nazis, My Father and Me werd onlangs op Cartoon Movie voorgesteld aan de Europese sector. Daar gingen de makers op zoek naar coproducenten, investeerders en andere partners. Om de film van ongeveer tachtig minuten te maken, zijn ze op zoek naar een budget van negen à tien miljoen euro. Naast de handgetekende animatie zal hier en daar ook wat computeranimatie worden gebruikt. De onderstaande teaser en de plaatjes in dit bericht geven alvast een mooi voorproefje van het beoogde resultaat.

Teaser voor The Nazis, My Father and Me

(Via Catsuka)

Geplaatst door onder Films, Trailers