17/04/2017

Eerste teaser voor Kensuke’s Kingdom

Studio’s uit Engeland en Luxemburg slaan de handen ineen om Kensuke’s Kingdom te maken. Dat is een verfilming van het gelijknamige, bekroonde kinderboek van Michael Morpurgo, de Britse schrijver wiens roman War Horse in 2011 door Steven Spielberg werd verfilmd.

Concept art Kensuke's KingdomHet verhaal volgt de avonturen van Michael, een jongen die met zijn ouders rond de wereld zeilt. Wanneer een grote storm hem en zijn hond Stella overboord werpt, spoelen ze aan op een afgelegen eiland. Het is niet eenvoudig om te overleven, tot er op een dag verse vis en kokosmelk voor de ingang van hun grot ligt. Michael gaat op zoek naar zijn mysterieuze redder en maakt kennis met Kensuke. Hij is een oude, voormalige Japanse soldaat die al jaren op het eiland overleeft. Hij heeft een koninkrijk in de boomtoppen gemaakt en leeft in harmonie samen met een groep orang-oetans die hij beschermt.

Michael en Kensuke beginnen met elkaar te communiceren – meer met tekeningen dan met woorden – en langzaamaan ontstaat er een vriendschap tussen de twee. Wanneer stropers aan de horizon verschijnen, zullen ze moeten samenwerken om het kwetsbare paradijs van Kensuke te redden.

Concept art Kensuke's KingdomNa enkele korte films wordt dit het avondvullende regiedebuut van animators Neil Boyle (The Last Belle, The Princess and the Cobbler, Who Framed Roger Rabbit) en Kirk Hendry (Junk). Het script wordt verzorgd door Frank Cottrell Boyce (The Railway Man, Millions, Goodbye Christoper Robin).

De nieuwe film van negentig minuten werd onlangs aan de Europese animatiefilmsector voorgesteld op Cartoon Movie. Het resultaat moet een spannende familiefilm worden met een ecologische boodschap.

Kensuke's KingdomOm een natuurgetrouw resultaat te bereiken, worden 2D- en 3D-animatie met live action gecombineerd. Zo duiken getekende figuren op in een fotorealistisch decor dat bestaat uit opnames van planten, stenen en andere echte objecten. De onderstaande teaser geeft een goed voorsmaakje van die ambitieuze combinatie.

Kensuke’s Kingdom is een samenwerking van de Britse studio’s Lupus Films (Ethel & Ernest, The Snowman and the Snowdog), Jigsaw Films en Spirit Base en het Luxemburgse Mélusine Productions (Ernest & Celestine, Song of the Sea). Een releasedatum is er nog niet; het project is volop in ontwikkeling.

Teaser voor Kensuke’s Kingdom

(Via Cartoon Brew)

Geplaatst door onder Films, Trailers