12/04/2017

Teaser voor The Big Bad Fox and Other Tales

Zoals we eerder schreven, verschijnt binnenkort de tekenfilm The Big Bad Fox and Other Tales (Le grand méchant renard et autres contes). Aan de basis liggen de komische strips van Benjamin Renner, een Franse illustrator, animator en regisseur (Ernest & Celestine).

Poster The Big Bad Fox and Other TalesHet geheel bestaat uit drie verhalen. In de eerste film steelt een vos drie eieren en wil hij de kuikens vetmesten tot lekkere hapjes, tot hij ontdekt dat hij het niet eenvoudig is om vader én carnivoor te zijn. Het tweede avontuur laat zien hoe een ooievaar aan een idioot konijn vraagt om een baby af te leveren bij de ouders. Het laatste verhaal draait om een domme eend die de rol van de Kerstman wil vervullen wanneer hij denkt dat hij hem per ongeluk vermoord heeft.

De eerste film wordt geregisseerd door Benjamin Renner zelf, de andere twee worden ingeblikt door Patrick Imbert. Het project is een coproductie van de Franse studio Folivari en het Belgische productiehuis Panique! Een groot deel van de postproductie (compositing en rendering) wordt in Wallonië verzorgd door Digital Graphics.

Oorspronkelijk zouden de animatiefilms als tv-specials verschijnen, maar in Frankrijk gaat distributeur StudioCanal de drie bundelen tot een avondvullend geheel. Er werden enkele korte tussenstukjes gemaakt om de drie verhalen aaneen te breien. Onderaan vind je een teaser die op een grappige manier laat zien dat er hard wordt gewerkt om er iets moois van te maken.

In Nederland en België werd The Big Bad Fox aangekocht door Boomerang, een onderdeel van Cartoon Network. De Franse bioscooprelease staat gepland voor 21 juni 2017.

Teaser voor The Big Bad Fox

(Via Catsuka)

Geplaatst door onder Films, Trailers