15/04/2017

Ricky Gervais spreekt The Willoughbys in

Bij Bron Studios in Canada wordt gewerkt aan een geanimeerde verfilming van The Willoughbys. Dat is een komisch kinderboek van de Amerikaanse schrijfster Lois Lowry (The Giver), dat voor het eerst werd uitgegeven in 2008.

Teaserposter The WilloughbysHet verhaal draait om de vier kinderen van de ouderwetse familie Willoughby: de bazige, oudste jongen Timothy, de identieke tweeling Barnaby A en Barnaby B, en het bedeesde, kleine zusje Jane.

De vervelende, egoïstische ouders zijn helaas niet dol op hun nageslacht – al is dat gevoel wederzijds. Vader en moeder smeden een gemeen plan en besluiten om hun vier bloedjes in de steek te laten. Op zoek naar hun verdiende happy ending – een ‘moderne familie’ – moeten de vier kinderen al hun vindingrijkheid gebruiken en hun ouderwetse waarden aanpassen aan de huidige samenleving.

Bron laat nu weten dat Ricky Gervais in de film te horen zal zijn. De Britse acteur neemt de rol van de verteller op zich. De liveactionafdeling van Bron Studios werkte eerder met Gervais samen aan Special Correspondents, een komedie die op Netflix verscheen.

Artwork The WilloughbysEen eerste stukje artwork laat zien hoe de vier kinderen een baby voor hun deur vinden.

Aan het hoofd van de animatiefilm staat een duo dat ervaring opdeed bij grote animatiestudio’s zoals Sony en DreamWorks. The Willoughbys wordt geschreven en geregisseerd door Kris Pearn (Cloudy with a Chance of Meatballs 2), die wordt bijgestaan door coregisseur Cory Evans (animator Joseph: King of Dreams).

Een releasedatum voor The Willoughbys is voorlopig niet bekend. Bij Bron zit ook nog een andere animatiefilm in de pijplijn: Henchmen, waar Cory Evans als head of story aan meewerkt.

(Via AM)

Geplaatst door onder Films