21/04/2017

Fox pikt A Tale of Momentum & Inertia op

Fox Animation, het productiehuis achter de Ice Age-films, werkt aan een bioscoopfilm die gebaseerd is op A Tale of Momentum & Inertia. Dat is een korte animatiefilm over een stenen reus die het lot van een kustdorpje letterlijk in zijn handen heeft.

A Tale of Momentum & InertiaA Tale of Momentum & Inertia werd geregisseerd door Kameron Gates, die het verhaal samen bedacht met Allan Turner.

De korte computeranimatie was de voorbije jaren op talloze filmfestivals te zien en werd geproduceerd door HouseSpecial. Die studio heette vroeger LAIKA/House, maar splitste zich af van de bekende stop-motionstudio in 2014 om zich volledig toe te leggen op commercials en ander opdrachtwerk. Af en toe krijgen mensen er ook de kans om een korte film te maken. Iets wat grote gevolgen kan hebben, zo blijkt nu.

Op dit moment werken Eyal Podell en Jonathon E. Stewart aan het script voor de avondvullende versie van A Tale of Momentum & Inertia. De twee schrijvers werkten eerder voor Pixar aan animatiefilm Cars 3.

Gates en HouseSpecial zijn als producenten aan de adaptatie verbonden. Overige producenten zijn veteraan Carlos Saldanha (de regisseur van Robots, de eerste drie Ice Age-films en de twee Rio-films) en Maresa Pullman via hun productiehuis Bottlecap Productions.

Korte animatiefilm A Tale of Momentum & Inertia

(Via THR)

Geplaatst door onder Films, Kortfilms