30/04/2017

Fox strikt Mark Osborne voor twee films

Fox Animation, het Amerikaanse moederbedrijf achter animatiestudio Blue Sky (Ice Age, Rio, Epic, The Peanuts Movie), heeft twee nieuwe projecten in de pijplijn zitten: Escape from Hat en With Kind Regards from Kindergarten.

Escape from HatBeide films zullen worden geregisseerd door Mark Osborne (Kung Fu Panda, The Little Prince). Aan de basis liggen de gelijknamige boeken van schrijver Adam Kline, die zich met Osborne ook over de scripts voor de films zal ontfermen.

Het duo werkt momenteel samen voor Warner Brothers aan Bone: Return of the Dragon, een langverwachte verfilming van de wereldberoemde stripreeks van Jeff Smith.

De verschillende afbeeldingen in dit bericht zijn gemaakt door de Schotse illustrator Brian Taylor, die beide boeken van Adam Kline van knappe tekeningen voorzag.

Escape from Hat

Escape from HatLeek is een getalenteerd, wit konijn dat in een ongelukkige situatie verzeild raakt. Door een noodlottige goocheltruc belandt hij in het land van Hoed. De duistere wereld wordt geregeerd door zwarte katten, die de taak hebben om ongeluk te verspreiden. Wanneer leider Millikin ontdekt dat Leek in zijn achtertuin rondzwerft, beveelt hij al zijn onderdanen om met hun robotachtige machines jacht te maken op het konijn.

Leek doet zijn uiterste best om terug te keren naar Cecil Bean, een jongen die hij beloofd heeft om te beschermen. Ondertussen in de mensenwereld heeft Cecil sinds de verdwijning van zijn konijn geen geluk meer, want zijn persoonlijke zwarte kat jaagt immers op zijn witte geluksbrenger Leek. Om zijn geliefde konijn terug te vinden, gaat hij op zoek naar de sinistere tovenaar die zijn pluizige vriend wegtoverde naar de gevaarlijke wereld.

With Kind Regards from Kindergarten

With Kind Regards from KindergartenKarl en Leopold zijn twee jonge kinderen die opgroeien in een weeshuis in een kustdorpje. Ze hebben weinig bezittingen, maar dat hebben de twee beste vrienden gelukkig niet nodig om grootse avonturen te beleven. De enorme boom in de tuin verandert met wat fantasie al snel in een piratenschip dat in een zee vol haaien dobbert. Aan hun spelletjes komt abrupt een einde wanneer Leopold op een dag een ongeluk heeft en daardoor zijn verbeeldingskracht verliest.

Karl probeert zijn vriend te helpen, maar moet hem achterlaten als hij wordt geadopteerd door een oude klokkenmaker. De vriendelijke man leert hem om allerlei fijne uitvindingen te maken. Wanneer Karl jaren later terugkeert, ontdekt hij dat Leopold een koele zakenman is geworden die met zijn steampunkachtige machines overal een dikke, zwarte smog verspreidt. Karl, die wel nog steeds over fantasie beschikt, is wellicht de enige die zijn voormalige boezemvriend kan tegenhouden om het weeshuis en het dorp te verwoesten.

(Via Deadline)

Geplaatst door onder Films