24/04/2017

Verfilming van Dragonkeeper op komst

Er wordt gewerkt aan een geanimeerde adaptatie van Dragonkeeper. Aan de basis ligt het eerste en gelijknamige deel van een bekroonde reeks jeugdboeken van de Australische schrijfster Carole Wilkinson. Opvallend is dat het gaat om een ambitieuze coproductie tussen Spanje en China.

Boekcover DragonkeeperHet fantasievolle verhaal speelt zich af in het klassieke China tijdens de Han-dynastie en volgt de avonturen van een jong meisje: een naamloze slavin die gelooft dat ze niets waard is. Haar enige vriend is een rat. Het avontuur begint wanneer ze Long Danzi helpt te ontsnappen. Hij is de laatste draak van het keizerrijk en vertelt het meisje dat haar naam Ping is. Samen reizen ze door China om een drakenei naar de kust te brengen, de enige plaats waar het kan uitkomen. Maar ze worden achtervolgd door een meedogenloze drakenjager en de keizerlijke soldaten. Ping moet op zoek naar de kracht en de moed in zichzelf om de ware ‘Dragonkeeper’ te worden en de reis tot een goed einde te brengen.

De familiefilm wordt geregisseerd door Ignacio Ferreras, die in 2011 hoge ogen gooide met de getekende stripverfilming Wrinkles. Hij wordt bijgestaan door coregisseur Zhang Bo. Het script wordt gepend door regisseur Ferreras, schrijfster Wilkinson en het trio Rosanna Cecchini, Pablo Castrillo en Xiamping Wang.

Concept art DragonkeeperDragonkeeper is het eerste project van Dragoia Media, een nieuwe studio die werd opgericht door producent Manuel Cristobal (The Missing Lynx, Wrinkles). De andere Spaanse partners zijn Movistar+ (de tv-afdeling van het gigantische communicatiebedrijf Telefonica) en Atresmedia Cine (de productiearm van een groot netwerk). De Chinese kant wordt vertegenwoordigd door China Film Animation, een onderdeel van de China Film Group: het grootste film- en distributiebedrijf dat in handen is van de Chinese overheid.

In dit bericht vind je alvast een eerste stukje artwork en een animatietestje dat gemaakt werd bij SPA Studios. Die Spaanse studio van animator Sergio Pablos (Despicable Me, Klaus) staat in voor de visual development, samen met Base FX uit China. De computeranimatie zal worden gemaakt door Ilion Animation Studios (de Spaanse studio achter Planet 51 en het nog te verschijnen Amusement Park) en verschillende studio’s uit China.

Animatietest voor Dragonkeeper (klik voor hogere resolutie)

(Via Variety)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films