02/04/2017

DreamWorks wil The Wizards of Once verfilmen

Het derde (en vermoedelijk laatste) deel van animatiefilm How to Train Your Dragon wordt pas over twee jaar verwacht, maar achter de schermen denkt DreamWorks Animation al aan de volgende avonturen.

Cressida CowellDe studio zocht het niet te ver en heeft de filmrechten gekocht van The Wizards of Once, het nieuwste boek van Cressida Cowell. De Britse schrijfster en illustratrice werd beroemd met How to Train Your Dragon, haar boekenreeks waar DreamWorks de voorbije jaren verschillende animatiefilms en -series van maakte.

Het verhaal speelt zich af in een tijd vol tovenaars, krijgers, reuzen en elfen. Een tijd toen er nog magie in de donkere wouden te vinden was. Twee jonge personages staan centraal: een Wizard-prins en een Warrior-prinses. Beide rivalen werden sinds hun geboorte geleerd om de ander dodelijk te haten.

Cover The Wizards of OnceXar is een tovenaarsjongen die geen magie bezit, maar er alles aan wil doen om die te krijgen. Wish is een krijgersmeisje dat een magisch object bezit, maar dat voor iedereen verbergt omdat magie illegaal is. Het lot brengt Xar en Wish bij elkaar en de twee zullen de strijdbijl moeten begraven als ze samen de kerkers van het Warrior Fort willen bereiken. Daar begint iets wakker te worden wat al honderden jaren aan het slapen was…

“Cressida is deel van de DreamWorks-familie en met The Wizards of Once bezorgt ze ons weer een nieuwe franchise. Het verhaal zit boordevol perfecte elementen om een unieke, magische wereld te creëren die bewoond wordt door avontuurlijke, grappige en memorabele figuren die meerdere generaties zullen betoveren,” zo kondigde Chris DeFaria het nieuws aan. De woorden van de DreamWorks-topman doen alvast vermoeden dat er net als bij How to Train Your Dragon meerdere films in de pijplijn zitten.

Het eerste boek wordt in september 2017 uitgegeven. How to Train Your Dragon 3 verschijnt op 1 maart 2019 in de Amerikaanse bioscopen.

(Via THR)

Geplaatst door onder Films