10/04/2017

Imagine en Animal Logic gaan zes films maken

Imagine Entertainment en Animal Logic gaan de komende jaren intens samenwerken. De Amerikaanse film- en televisieproducent en de Australische visual effects- en animatiestudio hebben daarvoor een joint venture opgericht.

Poster The LEGO MovieBrian Grazer en Ron Howard (CEO’s van Imagine) en Zareh Nalbandian (CEO van Animal Logic) lieten in een persbericht weten dat ze de komende vijf jaar maar liefst zes avondvullende films zullen ontwikkelen, produceren en financieren. De budgetten van de films liggen ongeveer tussen zeventig en tachtig miljoen euro.

Details over de verhalen zijn nog niet bekend, maar het gaat zowel om volledig geanimeerde films als hybride projecten die computeranimatie met live action combineren. Volgens Nalbandian zijn er al een aantal goede ideeën. Hij hoopt dat de preproductie voor de eerste film later dit jaar van start kan gaan. Die film zou vervolgens in de tweede helft van 2019 in de bioscoop verschijnen. Minstens een van de films zou geregisseerd worden door Ron Howard (Rush, The Da Vinci Code, A Beautiful Mind).

Imagine werkte eerder aan (geanimeerde) familiefilms zoals Curious George, How the Grinch Stole Christmas en The Cat in the Hat. Animal Logic is gevestigd in Sydney, maar heeft sinds 2015 ook een dochterstudio in Vancouver. De studio is vooral bekend van animatiefilms zoals The LEGO Movie, Happy Feet en Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole. Momenteel werkt de studio aan The LEGO Ninjago Movie en Peter Rabbit.

(Via Deadline en LA Times)

Geplaatst door onder Films