23/03/2017

Trailer voor Captain Underpants: The First Epic Movie

Dit jaar komt DreamWorks Animation naar buiten met een verfilming van Captain Underpants. Aan de basis van de adaptatie, die geregisseerd is door David Soren (Turbo) en geschreven is door Nicholas Stoller (Storks, The Muppets), ligt de gelijknamige en populaire kinderboekenreeks van schrijver en illustrator Dav Pilkey.

Poster Captain Underpants: The First Epic MovieDe verhalen draaien om George en Harold, twee beste vrienden die graag grappen uithalen en strips tekenen. Wanneer ze de vervelende en tirannieke directeur Mr. Krupp hypnotiseren, veranderen ze hem in hun favoriete personage: Captain Underpants, de held uit hun strips. Gekleed in slechts een witte onderbroek en met een gordijn als cape waant de arme man zich een machtige beschermer van de aarde. De jongens vinden het hilarisch, tot het menens wordt en de schurk Professor Poopypants opduikt…

De titel Captain Underpants: The First Epic Movie doet vermoeden dat er later nog meer films kunnen volgen, maar dat zal zonder twijfel afhangen van het succes van de eerste animatiefilm. Van de boeken, die in het Nederlands werden uitgegeven als De Avonturen van Kapitein Onderbroek, verschenen reeds twaalf delen.

Opvallend is dat de animatie niet door DreamWorks zelf werd gemaakt, maar werd uitbesteed aan Mikros Image. Die Franse studio werkte de voorbije jaren aan knappe animatiefilms zoals The Little Prince, Mune en Asterix. Bekende acteurs leenden hun stem aan de personages in de animatiefilm, onder wie Kevin Hart (George), Thomas Middleditch (Harold), Ed Helms (Captain Underpants) en Nick Kroll (Professor Poopypants).

Het resultaat wordt op 2 juni 2017 in de Amerikaanse zalen verwacht.

Eerste trailer voor Captain Underpants: The First Epic Movie

Geplaatst door onder Films, Trailers