19/03/2017

Veelbelovende teaser voor Wolfwalkers

In Ierland wordt bij Cartoon Saloon gewerkt aan de derde tekenfilm van regisseur Tomm Moore (The Secret of Kells, Song of the Sea). Deze keer wordt hij bijgestaan door Ross Stewart (art director Kells, concept artist Sea). Het script is van Will Collins (Song of the Sea).

Wolfwalkers - Tomm Moore (Cartoon Saloon)De Ierse folklore speelt opnieuw een belangrijke rol in het verhaal. Na de fabelachtige mensen die in zeehonden konden veranderen in Song of the Sea, volgt Wolfwalkers deze keer mythische figuren die de vorm van een wolf kunnen aannemen.

Het verhaal speelt zich af in een tijd vol bijgeloof en magie, toen men wolven als demonische wezens beschouwde en de natuur als een kwaad dat bedwongen moest worden. Het hoofdpersonage is Robyn, een elfjarige leerling-jager die met haar vader naar Ierland reist wanneer hij door de gemene, Engelse militair Oliver Cromwell wordt ingehuurd om de laatste roedel uit te roeien. Robyn voelt zich eenzaam (haar enige vriend is een havik), maar dat verandert allemaal wanneer ze het wilde meisje Mebh redt en vrienden met haar wordt. Robyn ontdekt de wereld van de Wolfwalkers (overdag een mens, ‘s nachts een wolf) en transformeert in iets dat haar vader is opgedragen om af te maken.

Deze maand werd het mooie project voorgesteld aan de Europese animatiefilmsector op Cartoon Movie in Bordeaux. Daarbij werd een ‘proof of concept’-video getoond, een prille teaser die bedoeld is om coproducenten, investeerders en andere partners een voorproefje te geven en hen te overtuigen om mee te werken aan de tekenfilm. In vergelijking met de vorige creaties van Moore zou de stijl nu iets losser en wilder worden. Voorlopig is Wolfwalkers nog volop in ontwikkeling, een releasedatum is er nog niet.

Cartoon Saloons eerstvolgende animatiefilm is de verfilming van het boek The Breadwinner, die in 2017 in de bioscoop wordt verwacht.

Update 21 maart: Er is een uitgebreidere versie van de teaser opgedoken, net als een korte making-of met een blik achter de schermen bij Cartoon Saloon.

Eerste teaser voor Wolfwalkers (uitgebreidere versie)

Achter de schermen bij Cartoon Saloon

Eerste teaser voor Wolfwalkers (korte versie)

(Via Cineuropa en Cartoon Brew)

Geplaatst door onder Films, Trailers