13/03/2017

Dreigende teaser voor Unicorn Wars

In eigen land won de Spaanse illustrator en animator Alberto Vázquez recent twee Goya’s. Hij kreeg de nationale filmprijzen zowel voor de beste korte animatiefilm (voor Decorado) als de beste avondvullende animatiefilm (Met Psiconautas). Die laatste werd door de European Film Academy ook genomineerd voor de Beste Europese Animatiefilm in 2016.

Unicorn WarsAchter de schermen werkt de Spanjaard al zijn volgende project: Unicorn Wars, een Spaans-Franse animatiefilm van ongeveer tachtig minuten.

Net zoals zijn vorige creaties richt de film zich op (jonge) volwassenen. Vázquez neemt zowel het script als de regie voor zijn rekening en baseert zich daarvoor deels op Unicorn Blood (2013), zijn korte tekenfilm over twee teddyberen die op eenhoorns jagen omdat hun lekkere bloed naar bosbessen smaakt.

Unicorn Wars speelt zich af in een wereld waar al eeuwenlang een oorlog woedt tussen teddyberen en eenhoorns. Soldaat Bluet is gek op hun bloed. Dat verleent de eeuwige schoonheid, aldus de profetie uit het heilige boek van het nieuwe geloof.

Unicorn WarsZijn broer Tubby is niet geschikt voor oorlog. Hij heeft geen zelfvertrouwen en begint voortdurend te vreten wanneer hij in een emotionele bui is. Nochtans is het enige wat hij wil dat zijn broer van hem houdt. Wanneer een regiment knuffels het trainingskamp verlaat, barst de hel los. De missie is gedoemd om te eindigen in een brutale en desastreuze strijd.

De tekenfilm, die deze maand op Cartoon Movie werd voorgesteld aan de Europese sector, is een samenwerking van de Spaanse studio’s Uniko en Abano Productions en de Franse studio’s Autour de Minuit en Schmuby Productions. In dit bericht vind je enkele stukjes artwork en een eerste voorproefje van wat uiteindelijk een bijzondere mix moet worden van zwarte humor en fantasie. Religie wordt op de hak genomen en de teaser bevat een grimmig Full Metal Jacket-sfeertje.

Voorlopig bevindt Unicorn Wars zich in de prille conceptfase; een releasedatum is er dus nog niet. Momenteel zijn de producenten druk bezig om het budget (minder dan drie miljoen euro, wat erg bescheiden is) bijeen te zamelen voor de animatiefilm.

Eerste teaser voor Unicorn Wars

Geplaatst door onder Films, Trailers