20/03/2017

Skydance gaat animatiefilms maken met Ilion

Meer en meer ‘echte’ studio’s beginnen te geloven in de universele kracht en het potentieel van het geanimeerde medium. Na het nieuws dat Alcon Entertainment het monsterboek Darkmouth wil verfilmen, raakt nu ook bekend dat Skydance Media animatiefilms gaat produceren.

Poster Planet 51Tot nu toe financierde Skydance enkel liveactionfilms zoals True Grit, Jack Reacher, World War Z en de recentste delen van Mission Impossible en Star Trek.

Om de animatiefilms te maken, is het Amerikaanse productiebedrijf van miljardair David Ellison zojuist een meerjarige samenwerking aangegaan met Ilion Animation Studios. Die Spaanse studio, gespecialiseerd in computeranimatie, maakte Planet 51 en werkt op dit ogenblik voor Paramount aan Amusement Park.

De bedoeling is om zowel hoogwaardige animatiefilms als tv-series te ontwikkelen en produceren, zo luidt het in het ambitieuze persbericht. Momenteel zijn twee films in ontwikkeling die in Spanje geanimeerd zullen worden. De regisseurs zijn nog niet bekend, maar onderaan vind je alvast de eerste details:

Titelloos project (2019)

Het verhaal draait om Elian, een jonge tiener die volwassen wordt wanneer ze haar magische krachten moet gebruiken om haar familie te verdedigen als de strijd tussen het licht en de duisternis haar koninkrijk dreigt te verdelen.

Linda Woolverton pent het script voor de animatiefilm. Zij schreef mee aan verschillende tekenfilmklassiekers van Disney, zoals Beauty and the Beast, The Lion King en Mulan. Nadien werkte ze voor de studio ook aan de levensechte versies van Alice in Wonderland en Maleficent.

Luck (nog geen releasedatum)

Een komedie over twee eeuwenoude organisaties: de ene zorgt voor geluk en de andere voor pech. De animatiefilm werpt een blik achter de schermen van de rivaliserende organisaties die stiekem het dagelijks leven beïnvloeden.

Het script van de animatiefilm wordt geschreven door Jonathan Aibel en Glenn Berger. Het duo werkte jarenlang voor DreamWorks aan drie Kung Fu Panda-films, Trolls en Monsters vs Aliens. Daarnaast schreef het duo ook aan Alvin and the Chipmunks, Monster Trucks en SpongeBob SquarePants: Sponge Out of Water.

(Via Skydance Media)

Geplaatst door onder Films