31/03/2017

Robert Rodriguez regisseert Uglydolls-film

Na een heleboel actiefilms voor jong (The Adventures of Sharkboy and Lavagirl en drie Spy Kids-films) en oud (Desperado, From Dusk Till Dawn, Sin City, Machete), waagt regisseur Robert Rodriguez zich voor het eerst aan een geanimeerd avontuur.

Poster UglydollsDe film heet Uglydolls en is gebaseerd is op de gelijknamige speelgoedpoppetjes die werden bedacht door David Horvath en zijn vrouw Sun-Min Kim.

Via hun bedrijfje Pretty Ugly veroveren ze de hele wereld met hun lelijke en grappige wezentjes. Vooral Azië is naar verluidt dol op de Uglydolls. Naast de pluchen poppetjes verschenen ook veel afgeleide producten, waaronder kledij, stripverhalen, spelletjes en talloze accessoires.

Uglydolls wordt de eerste animatiefilm van STX Entertainment. De jonge film- en televisiestudio uit Amerika werkte voorlopig enkel aan liveactionfilms (waaronder The Gift en The Free State of Jones), maar wil in de toekomst ook meer (geanimeerde) familiefilms produceren.

Het resultaat wordt in de Amerikaanse bioscopen verwacht op 10 mei 2019. Op CinemaCon in Las Vegas – een jaarlijkse beurs voor bioscoopuitbaters en andere professionals uit de filmsector – dook deze week alvast een eerste teaserposter op (zie foto).

(Via ComingSoon en /Film)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films