30/03/2017

Coco-voorproefje: Dante’s Lunch – A Short Tail

Eind dit jaar pakt Pixar weer uit met een originele animatiefilm: Coco, een muzikaal avontuur dat geregisseerd wordt door Lee Unkrich (Toy Story 3) en Adrian Molina. De nieuwe animatiefilm speelt zich af in Mexico tijdens Día De Los Muertos: een jaarlijkse traditie waarbij de overledenen worden herdacht.

Teaserposter Coco (Pixar)Het verhaal volgt Miguel, een jongen met een passie voor muziek. Helaas groeit hij op in een familie die muziek verbannen heeft. Dat gebeurde generaties geleden nadat zijn overovergrootvader diens gezin in de steek liet om zijn droom als muzikant waar te maken. Ondanks alles koestert hij het verlangen om muzikant te worden.

Wanneer Miguel een bijzondere link ontdekt tussen hem en zijn overleden idool, Ernesto de la Cruz, brengt hij een bezoek aan diens begraafplaats. In het mausoleum kan hij het niet laten om op de gitaar van de overleden legende te spelen, waardoor hij op magische wijze in de kleurrijke onderwereld van de doden belandt.

Eerder deze maand verscheen de eerste teaser, maar Pixar heeft nu ook een komisch filmpje gedeeld waarin verschillende personages uit de animatiefilm te zien zijn. In het miniverhaal jaagt Dante, de vrolijke viervoeter uit Coco, op een betoverd bot. De korte film werd gemaakt als test tijdens de ontwikkeling, maar het team vond het resultaat zo leuk dat het nu als voorproefje voor Coco werd vrijgegeven.

Coco draait vanaf 29 november 2017 in de Nederlandse bioscopen.

Voorproefje van Coco: Dante’s Lunch – A Short Tail

Geplaatst door onder Films, Trailers