12/03/2017

Nieuwe personages en stemacteurs voor Cars 3

De eerstvolgende animatiefilm van Pixar is Cars 3. Het derde deel uit de bekende reeks over pratende wagens is het regiedebuut van Brian Fee, die storyboard artist was van de vorige Cars-films en ook meewerkte aan Ratatouille, Wall-E en Monsters University.

Teaserposter Cars 3Door de opkomst van een nieuwe generatie snelheidsduivels wordt Lightning McQueen (Owen Wilson) langzaamaan weggedreven uit de sport waar hij zo van houdt. Verslagen door nieuwkomer Jackson Storm (Armie Hammer), maar niet bereid om te stoppen met racen, zoekt McQueen de hulp van technicus Cruz Ramirez (Cristela Alonzo), een jonge vrouw die hem met moderne technologie laat kennismaken. Met haar nieuwe trucjes – en de inspirerende woorden van de overleden kampioen Doc Hudson – wil McQueen in de grootste wedstrijd van de Piston Cup bewijzen dat hij nog niet afgeschreven is.

Afgelopen week werd een flitsende teaserposter vrijgegeven en zijn een aantal namen onthuld van acteurs die hun stem lenen aan nieuwe personages (zie plaatjes). Nathan Fillion kruipt in de carrosserie van zakenman Sterling, een luxewagen die de trainer is van het Rust-eze Racing Center. Kerry Washington leent haar stem aan Natalie Certain, een slimme, rode sportwagen die alle races analyseert. Lea DeLaria vertolkt de rol van Miss Fritter, een stoere schoolbus die meedoet aan sloopwedstrijden.

Ook oude legendes en huidige NASCAR-racers kregen een bijrolletje in de film, onder wie Jeff Gordon, Richard Petty, Chase Elliott, Ryan Blaney, Daniel Suárez en Bubba Wallace. De namen van hun personages zijn vaak komische woorspelingen, zoals Chase Racelott en Danny Swervez.

Het resultaat verschijnt in 3D en draait vanaf 12 juli 2017 in de bioscopen.

Cars 3: Sterling, Natalie Certain, Miss Fritter

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films