21/03/2017

Mooie pilot voor tekenfilm over Calamity Jane

Van het ijskoude noorden naar het warme, wilde westen. Rémi Chayé, regisseur van de tekenfilm Long Way North (Tout en Haut du Monde), werkt momenteel aan een verhaal over Calamity Jane, een legendarische vrouw die in de Far West haar mannetje stond tussen alle ruige cowboys en indianen.

Calamity: A Childhood of Martha Jane CannaryDe animatiefilm heet Calamity: A Childhood of Martha Jane Cannary en die ‘A’ in de titel staat er niet toevallig. Het is geen biografie, maar slechts ‘een’ mogelijke blik op haar jeugd. Enerzijds omdat er weinig betrouwbare informatie uit die tijd is, anderzijds omdat het leuker is om in te spelen op de vele, wilde verhalen die over haar de ronde doen.

Calamity speelt zich af in 1863 en volgt de belevenissen van tiener Martha, het oudste kind van de familie Cannary. Na het overlijden van de moeder gaat het gezin op zoek naar een beter leven. Met een karavaan van woonwagens reizen ze naar Oregon. Wanneer vader bij een ongeluk gewond raakt, neemt Martha – letterlijk en figuurlijk – zelf de teugels in handen. Weg met onhandige jurken en lang haar! Martha trekt jongenskleren aan en leert paardrijden zodat ze voor haar vader, broer en zus kan zorgen. Geen lachertje, want de andere mensen in het konvooi vinden haar gedrag niet normaal.

Calamity: A Childhood of Martha Jane CannaryFeminisme avant la lettre in een avontuurlijke western voor de hele familie. Zo zou je de ambitie van de makers in een notendop kunnen samenvatten. Net als in Long Way North staat een sterke, eigenzinnige jongedame centraal die zich niet door de maatschappij laat opleggen wat vrouwen wel of niet mogen.

Rémi Chayé zal de handgetekende film regisseren en schrijft het script met Fabrice de Costil en Sandra Tosello. Calamity is een coproductie van de Franse studio’s Maybe Movies (Zombillenium) en Sacrebleu Productions (Long Way North). Het project werd deze maand voorgesteld aan de Europese animatiefilmsector op Cartoon Movie in Bordeaux. Tijdens de presentatie werd een mooie pilot vertoond en die is nu online te bekijken (zie onderaan).

Het korte voorproefje is bedoeld om indruk te maken op potentiële partners en investeerders, want de makers zijn op zoek naar een budget van ongeveer acht miljoen euro. De bedoeling is om met de productie van de film te beginnen in 2018. Op de Tumblr-pagina die werd opgericht voor de nieuwe animatiefilm vind je enkele mooie stukjes artwork.

Pilot voor Calamity: A Childhood of Martha Jane Cannary

(Via Catsuka)

Geplaatst door onder Films, Trailers