08/03/2017

DreamWorks schrapt animatiefilm Larrikins

Vorige week was er goed nieuws voor fans van Trolls, maar deze week is er slecht nieuws voor fans van Tim Minchin. Zijn animatiefilm Larrikins werd afgelast door DreamWorks Animation.

Logo DreamWorks AnimationDat schreef de Australische muzikant, komiek, schrijver en acteur op zijn eigen website: “Een paar dagen geleden werd de animatiefilm waaraan ik de voorbije vier jaar van mijn leven heb gewijd, stopgezet door de nieuwe studiobazen.”

Het geanimeerde passieproject van Minchin zat al een lange tijd in ontwikkeling en had enkele bekende stemacteurs gestrikt, onder wie Hugh Jackman, Rose Byrne, Ben Mendelsohn, Margot Robbie en Naomi Watts.

Larrikins (Artwork Peter de Sève)Larrikins – een Australisch woord voor rebelse, ondeugende jongeren – draaide om een inheems woestijndier: een bilby (langoorbuideldas). Hij woont veilig in de burcht van zijn familie, tot zijn ouders hem op een dag aan de deur zetten en hij iets met zijn leven moet doen. Hij gaat op een road trip met een muziekgroep en reist doorheen de Australische rimboe vol maffe dieren.

Karakterontwerper Peter de Sève (Ice Age, Sing, Tarzan, The Little Prince), die vanaf het begin aan Larrikins meewerkte, deelde na het droevige nieuws enkele stukjes artwork die hij voor de animatiefilm maakte.

Sinds de overname van DreamWorks Animation door NBCUniversal werd eind vorig jaar ook het vervolg op The Croods afgelast. Andere sequels hebben meer geluk; naast een vervolg op Trolls zou er achter de schermen eveneens aan een vijfde Shrek gewerkt worden.

(Via AM)

Geplaatst door onder Films