22/03/2017

Carlo Vogele plant regiedebuut met Icarus

Luxemburger Carlo Vogele wist na zijn studie aan de Franse animatieschool Gobelins en een uitwisseling met het Amerikaanse CalArts een baantje te veroveren bij Pixar. Als animator werkte hij er onder meer aan Toy Story 3, Cars 2, Brave en Monsters University.

IcarusBuiten de studio maakte hij ook korte stop-motionfilms (Wurst, For Sock’s Sake, Tango for Jansjo, Una Furtiva Lagrima), maar nu plant hij zijn avondvullende regiedebuut met Icarus, een animatiefilm gebaseerd op heel wat bekende figuren uit de Griekse mythologie. Het script schrijft Carlo Vogele samen met Isabelle Andrivet.

Het verhaal volgt Icarus, een eenvoudige jongen die opgroeit in de werkplaats van zijn geliefde vader Daedalus, een beroemde uitvinder. Zijn leven verandert wanneer hij een jongen met een stierenhoofd ontdekt die stiekem in het koninklijke paleis in Knossos woont. Er bloeit een vriendschap tussen de twee, maar daar komt een einde aan wanneer koning Minos het ‘monster’ opsluit in een geheim labyrint dat gebouwd werd door Daedalus. Icarus verliest niet alleen zijn enige vriend, maar ook het vertrouwen in zijn vader. Wanneer prins Theseus in Kreta arriveert om de Minotaurus te doden, besluit Icarus om een laatste kans te wagen om zijn jeugdvriend te redden.

IcarusBijzonder is dat de bovenstaande mythe wordt verteld door Zeus, Poseidon en Aphrodite: drie journalisten die voor het magazine Gods & Gossip werken. De goden zijn het vaak niet met elkaar eens en willen elk andere elementen in het verhaal verwerken: de ene wil veel actie, de andere wil liever wat meer drama.

Voor die verschillende settings wordt een afzonderlijke stijl gebruikt. Zoals de onderstaande video demonstreert, moet het resultaat een combinatie worden van 3D- en 2D-animatie. Op Cartoon Movie in Bordeaux kwam Vogele zijn project voor het eerst voorstellen aan de Europese animatiefilmsector. Het is de bedoeling dat Icarus een coproductie wordt van Iris Group (dat afdelingen heeft in Luxemburg, België en Duitsland) en Rezo Productions (Frankrijk).

Halfweg 2017 hopen de makers met de productie te kunnen starten. Het resultaat zou vervolgens in mei 2020 klaar moeten zijn.

Eerste teaser voor Icarus

(Via ScreenDaily)

Geplaatst door onder Films, Trailers