27/02/2017

Zootopia en Piper winnen Oscars voor Beste Animatie

Gisteravond werden de jaarlijkse Oscars uitgereikt. Hoewel de 89e editie van de Academy Awards voor altijd bekend zal staan als het jaar dat La La Land foutief als Beste Film-winnaar werd uitgeroepen in plaats van Moonlight, waren er op geanimeerd gebied weinig verrassingen.

Piper (Pixar)Wat de animatiefilms betrof, kon geen enkele underdog het halen van ‘s werelds bekendste studio. In de categorie voor Beste Animatiefilm ging de prijs naar favoriet Zootopia van Walt Disney. Bij de rubriek voor de Korte Animatiefilms ging zusterstudio Pixar dankzij Piper met het gouden beeldje aan de haal. Disney scoorde eveneens met de Beste Visuele Effecten uit The Jungle Book, de recente, levensechte remake van de bekende tekenfilm.

Het liedje Can’t Stop the Feeling uit Trolls wist zijn nominatie niet te verzilveren in de categorie voor Beste Originele Song en bij de documentaires moest het deels geanimeerde Life, Animated eveneens het onderspit delven.

Genomineerden voor Beste Animatiefilm

 • Kubo and the Two Strings
 • Moana
 • My Life as a Zucchini
 • The Red Turtle
 • Zootopia

Genomineerden voor Beste Korte Animatiefilm

 • Blind Vaysha
 • Borrowed Time
 • Pear Cider and Cigarettes
 • Pearl
 • Piper

Genomineerden voor Beste Visuele Effecten

 • Deepwater Horizon
 • Doctor Strange
 • The Jungle Book
 • Kubo and the Two Strings
 • Rogue One: A Star Wars Story

Alle winnaars van de 24 categorieën vind je op de Oscarwebsite.

Geplaatst door onder Awards, Films