13/02/2017

Bloederige trailer voor Seoul Station

Zuid-Koreaanse filmmaker Sang-ho Yeon (The King of Pigs, The Fake) staat bekend om zijn harde, aangrijpende verhalen waarin mensen tot vreselijke dingen in staat zijn. Dat is niet anders in zijn nieuwste animatiefilm, al veranderen de mensen deze keer in échte monsters.

Poster Seoul StationMet Seoul Station maakte de schrijver en regisseur een geanimeerde prequel voor zijn liveactionfilm Train to Busan, de succesvolste film van 2016 in Zuid-Korea. In die laatste film probeert een groepje mensen te overleven op de trein van Seoul naar Busan, terwijl de tekenfilm focust op hoe de hel voor het eerst losbarst.

Het verhaal van de animatiefilm draait om een virus dat uitbreekt in een treinstation in Seoul. Alles begint met een oude zwerver die neerzakt op een perron. Wanneer de man in een zombie verandert en een bloedbad aanricht om zich heen, ontstaat er  paniek.

Drie mensen staan centraal in de geanimeerde horrorfilm. Suk-gyu is een vader die wanhopig naar zijn dochter Hye-sun zoekt. Zij liep weg van huis en moest als prostituee overleven, maar woont nu bij haar nutteloze vriendje Ki-woong, die denkt dat hij gemakkelijk geld kan verdienen als haar pooier. Hye-sun wil echter een ander leven en de twee gaan uit elkaar, net wanneer het virus uitbreekt. Ondanks de gevaarlijke menseneters proberen de drie om elkaar terug te vinden in de chaos die de pandemie met zich meebrengt.

De tekenfilm, geproduceerd door Studio Dadashow en Finecut, is binnenkort te zien op animatiefestivals in België en Nederland. Seoul Station is geselecteerd voor de internationale competities van Anima (Brussel, 24 februari – 5 maart 2017) en het HAFF (Utrecht, 22 – 26 maart 2017).

Trailer voor animatiefilm Seoul Station

Geplaatst door onder Films, Trailers