24/02/2017

Eerste trailer voor Mary and the Witch’s Flower

Omdat er bij de legendarische Studio Ghibli al een tijdje geen avondvullende tekenfilms meer worden gemaakt, hebben enkele Japanse veteranen Studio Ponoc opgericht. Na een aantal reclamespotjes werken ze daar nu aan een productie voor het witte doek.

Poster Mary and the Witch’s FlowerStudio Ponocs eerste animatiefilm heet Mary and the Witch’s Flower en is gebaseerd op The Little Broomstick, een Brits kinderboek van Mary Stewart. De regisseur is Hiromasa Yonebayashi, die de voorbije jaren bij Ghibli aan het hoofd stond van Arrietty en When Marnie Was There. Het script schreef hij samen met Riko Sakaguchi (The Tale of the Princess Kaguya).

Het boek volgt Mary, een meisje dat door de kat Tib naar een bos wordt gelokt. Daar vindt ze een vreemde bloem en een kleine bezemsteel die kan vliegen. Voor de jonge meid het goed en wel beseft, wordt ze naar een prestigieuze school voor heksen gevlogen. Wanneer ze per ongeluk misvormde en gemuteerde dieren in kooien aantreft en ontdekt dat er vreselijke experimenten plaatsvinden, raakt ze in een spannend avontuur verzeild.

Na de prille teaser uit december vind je onderaan in dit bericht een uitgebreidere trailer met verse beelden uit de magische, fantasievolle animatiefilm. De video maakt duidelijk dat de animators blijven aanleunen bij de vertrouwde stijl die ze bij Ghibli hanteerden.

De wereldwijde distributierechten worden verhandeld door het Britse Altitude Film Sales. In Japan verschijnt Mary and the Witch’s Flower op 8 juli 2017.

Eerste trailer voor Mary and the Witch’s Flower

(Via ANN)

Geplaatst door onder Films, Trailers