04/02/2017

The LEGO Movie 2 krijgt Mike Mitchell als regisseur

Na het succes van The LEGO Movie (2014) kondigde Warner Brothers meteen een heleboel andere speelgoedprojecten aan. Zo krijgen Batman en Ninjago dit jaar allebei een legofilm. Naast die twee spin-offs wordt echter ook gewerkt aan een vervolg.

The LEGO Batman MovieThe LEGO Movie Sequel – zoals de toepasselijke titel voorlopig luidt – brengt een tweede avontuur voor Emmet en Wyldstyle, die in een soort apocalyptische wereld belanden (naar verluidt met verwijzingen naar klassiekers zoals Mad Max en Planet of the Apes).

Oorspronkelijk zou de sequel geregisseerd worden door Rob Schrab, maar vandaag raakte bekend dat hij wordt vervangen vanwege ‘creatieve meningsverschillen’ (een standaardverklaring). De nieuwe regisseur van de animatiefilm is Mike Mitchell, die eerder aan het hoofd stond van Trolls, Shrek Forever After en The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water.

The Master: A Lego Ninjago ShortHet script wordt verzorgd door Raphael Bob-Waksberg, de bedenker van de absurde, komische tekenfilmserie BoJack Horseman (te zien op Netflix). Aan de basis ligt een scenario dat geschreven werd door Phil Lord en Chris Miller, de schrijvers en regisseurs van de eerste LEGO-film en Cloudy with a Chance of Meatballs.

Op het resultaat is het nog even wachten; het vervolg staat gepland voor februari 2019. Speelgoedfans kunnen eerst naar The LEGO Batman Movie (8 februari 2017) en The LEGO Ninjago Movie (22 september 2017).

(Via THR)

Geplaatst door onder Films