17/02/2017

Homer Simpson sloopt bekende stop-motionseries

Traditiegetrouw start The Simpsons met een unieke couch gag, het moment waarop de familie plaatsneemt voor de televisie. Af en toe wordt die intro gemaakt door bekende filmmakers of animators van andere tv-series.

Robot Chicken-couch gag The SimpsonsDe couch gag van de eerstvolgende episode van The Simpsons (seizoen 28, aflevering 14) kwam tot stand met de makers van de komische stop-motionserie Robot Chicken. Het resultaat speelt met verschillende technieken en bevat uiteraard verwijzingen naar andere bekende reeksen die met stop-motionanimatie zijn gecreëerd.

Wanneer het schilderij uit de woonkamer van de Simpsons is verdwenen en Bart oppert dat het misschien gestolen werd door een andere animatieserie, gaat Homer op zoek naar de dief. Hij verlaat zijn vertrouwde wereld en staat plotseling in een ietwat amateuristische cut-outserie, die hij vergelijkt met een goedkoop ‘kijkdoosproject van derdejaars’.

Robot Chicken-couch gag The SimpsonsHomer ontmoet vier brutale kinderen (een overduidelijke verwijzing naar South Park), maakt kennis met de California Raisins (de geboetseerde druiven/sterren uit populaire reclamespotjes uit de jaren tachtig) en belandt uiteindelijk bij een typische nerd uit Robot Chicken (ingesproken door Seth Green, medeoprichter van Stoopid Buddy Stoodios waar de stop-motionserie wordt gemaakt).

Robot Chicken – Couch gag The Simpsons

(Via EW)

Geplaatst door onder Series, Videos ▾