16/02/2017

Poster en teaser voor Lu Over the Wall

Dit jaar verschijnt Yoake Tsugeru Lu no Uta (Lu Over the Wall), een nieuwe tekenfilm van de Japanse regisseur Masaaki Yuasa (Mind Game, Kick Heart, Ping Pong). Het script schreef hij met Reiko Yoshida (The Cat Returns).

Poster Lu Over the WallHet verhaal draait om Kai, een jongen die naar het vissersdorpje Hinashi verhuist. Zijn ouders zijn net gescheiden, daarom verlaat hij de stad Tokio om met zijn vader bij zijn grootvader te gaan wonen. Omdat hij niet de juiste woorden kan vinden om over zijn gevoelens en zijn ouders te praten, gaat hij nogal somber door het leven. Het enige waar hij plezier in heeft, is het uploaden van zijn muziekcomposities op het internet.

Wanneer zijn klasgenoten Kunio en Yuho hem uitnodigen voor hun band en Kai ietwat tegen zijn zin met hen meegaat om te oefenen op een bijzonder eiland, ontmoeten ze een zeemeermin die Lu heet. Door haar vrolijke gezang en dansjes komen de gevoelens van Kai naar boven en bloeit hij langzaamaan open. Maar dan slaat plotseling het onheil toe en moet Kai uit de grond van zijn hart roepen om het dorp te redden.

De art director van het project is Hiroshi Ohno (Wolf Children), het character design is van Yoko Nemu en Nobutake Ito (Kaiba, Ping Pong). De tekenfilm wordt met Flash-animatie gemaakt bij Yuasa’s studio Science SARU. Onderaan vind je een eerste voorproefje van de film (de eerste 15 seconden van de teaser zijn fragmenten van vorig werk van Yuasa). Het tweede promotiefilmpje laat zien hoe de poster stap voor stap werd getekend.

In Japan verschijnt het resultaat op 19 mei 2017 in de bioscoop.

Eerste teaser voor Yoake Tsugeru Lu no Uta (Lu Over the Wall)

(Via ANN)

Geplaatst door onder Films, Trailers