18/02/2017

Nitrogen en Passion Pictures maken Arkie

Na Sausage Party, een komische worstenfilm die absoluut niet geschikt is voor jonge kijkers, werkt Nitrogen Studios mee aan een kindvriendelijker project: Arkie, een fantasievolle bioscoopfilm die met de computer geanimeerd wordt.

ArkieAan de basis ligt Scarygirl, een populair multimediaproject van de Australische illustrator Nathan Jurevicius. Wat ooit begon als een verzameling van dromerige ideeën en ietwat psychedelische tekeningen, groeide inmiddels uit tot strips, speelgoedfiguurtjes en computerspelletjes (zie video). Daar komt straks dus ook een animatiefilm bij. Als vervolg op de film zit eveneens een animatieserie in de pijplijn.

De regie van Arkie is handen van Luke Jurevicius, de broer van de bedenker. Hij regisseerde de voorbije jaren de animatieseries (The (New) Adventures of) Figaro Pho, maar dit wordt zijn eerste avondvullende animatiefilm.

Het verhaal volgt Arkie, een twaalfjarig meisje dat aanspoelde op een verlaten strand in een vreemde wereld en geadopteerd werd door de gigantische, maar vriendelijke octopus Blister. Met één oog, een half dichtgenaaide mond en een tentakel als rechterarm ziet Arkie er een beetje vreemd en griezelig uit, maar ze is niet zo gevaarlijk als ze lijkt.

ArkieWanneer Blister op een dag ontvoerd wordt, moet ze haar veilige thuis verlaten en haar angsten overwinnen. Arkie moet het opnemen tegen de kidnapper, een snode uitvinder die koste wat het kost het geheim van het eeuwige leven wil ontrafelen – zelfs als hij daarbij de wereld vernietigt. Terwijl ze haar vader probeert te redden, ontdekt Arkie meer over de geschiedenis van haar eigen creatie.

Arkie wordt een coproductie van Nitrogen Studios uit Canada en Passion Pictures Australia, dat in 2004 al een optie nam op Scarygirl. De Australische studio won een Oscar in 2011 voor de korte animatiefilm The Lost Thing. Volgens sales agent Odin’s Eye Entertainment wordt het resultaat in de loop van 2018 verwacht. De eerste plaatjes vind je in dit bericht, net als de intro voor de oude game.

Intro voor de game Scarygirl uit 2010

(Via ScreenDaily)

Geplaatst door onder Films