07/02/2017

Nieuwe Ierse animatiestudio Lighthouse opgericht

Ierland is een nieuwe animatiestudio rijker. Lighthouse Studios is een samenwerking van twee bekende animatiehuizen: Cartoon Saloon uit Ierland (Kilkenny) en Mercury Filmworks uit Canada (Ottawa). Dat werd maandag bekendgemaakt door de respectieve CEO’s Paul Young en Clint Eland.

The BreadwinnerCartoon Saloon gooide hoge ogen met The Secret of Kells en Song of the Sea, twee tekenfilms die allebei voor een Oscar werden genomineerd. Dit jaar brengt de studio The Breadwinner uit, gebaseerd op het gelijknamige boek over een meisje dat zich als jongen verkleedt om geld te verdienen.

Mercury Filmworks maakte de voorbije jaren talloze animatieseries voor heel wat grote productiehuizen, waaronder Disney’s recente tv-avonturen Mickey Mouse, Wander Over Yonder, The Lion Guard, Tangled: The Series en Atomic Puppet.

Cover Hilda and the TrollDe oprichting van Lighthouse zorgt voor 140 nieuwe banen over de komende drie jaar. De studio wil zich toeleggen op de productie van hoogwaardige animatie voor kinderen en families uit de hele wereld, met een focus op 2D.

Wie geïnteresseerd is om voor de nieuwe studio te werken (animatie, design, compositing, rigging, lighting en meer), kan al contact opnemen via dit e-mailadres.

Wat er zoal in de pijplijn zit is nog niet bekend. Nieuwe Cartoon Saloon-projecten zijn de tekenfilms Wolfwalkers en My Father’s Dragon of de series Ellie the Ace, Dorg van Dango en Viking School. Enkele animatieseries die bij Mercury Filmworks gemaakt worden zijn een nieuwe DuckTales en een adaptatie van de stripreeks Hilda.

Presentatie van Lighthouse Studios

Lighthouse Studios

Geplaatst door onder Films, Series