28/02/2017

DreamWorks Animation maakt vervolg op Trolls

Eind 2016 bracht DreamWorks Animation de muzikale komedie Trolls uit. De animatiefilm, gebaseerd op de langharige poppetjes, werd geregisseerd door Shrek Forever After-veteranen Mike Mitchell en Walt Dohrn.

TrollsTrolls volgde de belevenissen van Poppy, de eeuwig opgewekte leider van de kleurrijke trollen. Samen met Branch, een norse trol die steeds op het ergste is voorbereid, trekt ze op avontuur om haar onderdanen te redden die werden ontvoerd door de gevaarlijke Bergens, pessimistische wezens die enkel vrolijk worden als ze trollen in hun maag hebben zitten.

De animatiefilm bracht wereldwijd meer dan 321 miljoen euro op in de bioscoop. Can’t Stop the Feeling, het populaire hitje uit Trolls, was dit jaar genomineerd voor een Oscar en werd eveneens als openingsnummer gebruikt voor de feestelijke ceremonie.

Trolls 2Can’t Stop the Feeling is wellicht wat de bazen bij DreamWorks vrolijk in de wandelgangen zingen, want zopas maakte de studio bekend dat er aan een vervolg wordt gewerkt. Wat vast en zeker ook een rol speelde bij de beslissing, is dat DreamWorks de intellectuele eigendomsrechten heeft gekocht van de poppetjes uit Denemarken, waardoor de studio niet alleen animatiefilms mag maken, maar ook kan profiteren van de verkoop van speelgoed en alle andere afgeleide producten.

Net als in de eerste film zullen acteurs Anna Kendrick (Poppy) en Justin Timberlake (Branch) opnieuw de hoofdrollen vertolken. Regisseur Mike Mitchell keert in elk geval niet terug voor de sequel; hij gaat voor Warner Brothers het vervolg op The LEGO Movie regisseren.

In Amerika staat Trolls 2 gepland voor 10 april 2020.

Trolls – Can’t Stop the Feeling

Geplaatst door onder Films