25/02/2017

Castlevania-serie verschijnt op Netflix in 2017

De kogel is door de kerk. Of liever gezegd, de staak is door het hart. Er komt een nieuwe animatieserie die gebaseerd is op Castlevania, een klassieke reeks van videospelletjes van Konami waarvan het eerste deel reeds in 1986 verscheen (Vampire Killer voor Nintendo).

CastlevaniaHet verhaal van de animatieserie speelt zich af in de vijftiende eeuw en volgt de belevenissen van de laatste overlevende van de beruchte Belmont-clan. Dat was ooit een legendarische familie van vampierjagers, maar inmiddels is hun roem danig afgenomen. Het dappere hoofdpersonage probeert te verhinderen dat niemand minder dan Vlad Dracula Tepe en zijn leger van monsters heel Oost-Europa uitroeien.

Producent van de reeks is Adi Shankar. Hij nam al vaker bekende karakters uit strips en series onder handen, zoals in de korte films over Judge Dredd, The Punisher, Venom en Power Rangers. Voor Castlevania werkt hij samen met Fred Seibert en Kevin Klonde. Zij zijn de oprichters van Frederator Studios, de animatiestudio achter de populaire tekenfilmseries Adventure Time en The Fairly OddParents. Het verhaal wordt geschreven door Warren Ellis, die aan strips werkte zoals Astonishing X-Men, Moon Knight, Iron Man en Red. Ook schreef hij mee aan de game Dead Space.

Artwork CastlevaniaEen van de eerste stukjes artwork van James Jean, toen het idee nog bestond om van Castlevania een animatiefilm te maken, werpt alvast een blik op enkele personages uit de animatieserie (zie afbeelding rechts).

Shankar belooft een duister, fantasievol, middeleeuws avontuur dat niet geschikt is voor jonge kijkers. De producent, die nooit om een straffe uitspraak verlegen is, wil bovendien een einde maken aan al die slappe spelverfilmingen: “Ik garandeer persoonlijk dat [de Castlevania-serie] de eerste goede videogameadaptatie van de westerse wereld wordt.”

Volgens de producent zitten er al twee seizoenen in de pijplijn. Het eerste seizoen wordt in de loop van 2017 verwacht, terwijl het tweede volgt in 2018. De nieuwe reeks zal deel uitmaken van het Netflix Original-aanbod en verschijnt exclusief op het platform van de onlinetelevisieaanbieder.

(Via ScreenRant)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Series