12/01/2017

Will Smith en Tom Hanks in Dumbo-remake?

In 2015 raakte bekend dat Walt Disney op een remake aast van Dumbo, de geliefde tekenfilm uit 1941. Net zoals veel recente projecten van de studio wordt het een ‘levensechte’ versie van de klassieker.

Tim Burton (Frankenweenie)Aan de roer van de film staat Tim Burton, die voor de studio eerder Frankenweenie, Corpse Bride en Alice in Wonderland regisseerde. Het script wordt gepend door Ehren Kruger, schrijver van The Brothers Grimm en drie Transformers-actiefilms.

Het project past in de huidige strategie van Disney om allerlei bekende sprookjes in een nieuw jasje te steken. Net als Beauty and the Beast, Pete’s Dragon en The Jungle Book moet Dumbo een hybride combinatie worden van computeranimatie en live action, waarbij menselijke acteurs met digitale personages samenspelen.

DumboDumbo is nog steeds het hoofdpersonage, maar de remake wordt ook wat uitgebreid. Het verhaal draait om een jonge olifant die van zijn moeder wordt gescheiden en in het circus belandt, waar hij wordt uitgelachen omdat hij zulke grote flaporen heeft. Waar hij in de tekenfilm vooral dierlijke vrienden had, wordt er nu ook gefocust op enkele mensen.

Twee bekende acteurs zijn momenteel in gesprek met Disney voor een rol in Dumbo. Will Smith zou een vader spelen die in het circus werkt en wiens kinderen een bijzondere vriendschap sluiten met de olifant. Tom Hanks kreeg daarentegen de rol van een slechterik aangeboden.

In dit prille ontwikkelingsstadium staat nog niets in steen gebeiteld, maar het is wel een indicatie dat Disney aan het casten is en spoedig werk wil maken van de nieuwe adaptatie. Achter de schermen wordt ook gewerkt aan ‘modernere’ versies van Winnie the Pooh, Snow White, Mulan en The Lion King.

(Via THR en Variety)

Geplaatst door onder Films