05/01/2017

Stijlvolle trailer voor Window Horses

Ann Marie Fleming is een Canadese filmmaker met Aziatische roots die vaak verhalen brengt over familie, geschiedenis en identiteit. Een van haar meest bekroonde films is The Magical Life of Long Tack Sam, een documentaire over haar grootvader, die een Chinese goochelaar, acrobaat en acteur was.

Poster Window HorsesIn 2016 bracht schrijfster en regisseuse Fleming haar recentste creatie Window Horses uit. De avondvullende tekenfilm, geproduceerd via haar eigen studio Sleepy Dog Films, werd deels gefinancierd via crowdfunding. Actrice Sandra Oh (Grey’s Anatomy) leende niet alleen haar stem aan de film, maar werkte ook als producente aan Window Horses mee.

Het verhaal draait om Rosie Ming, een twintigjarige vrouw met Chinese en Perzische roots. Ze heeft Canada nog nooit verlaten en werkt in een fastfoodrestaurant. Stiekem schrijft ze ook gedichten. Wanneer haar eerste bundel My Eye Full – Poems by a person who has never been to France onverwacht een uitnodiging oplevert voor een poëziefestival in Iran, gaat ze op reis. Ze laat haar bezorgde grootouders achter en vertrekt naar het geboorteland van haar vader. Via de vele dichters en hun verhalen leert ze meer over haar vader, van wie ze dacht dat hij haar in de steek had gelaten.

Net als in verschillende van haar vorige films is de hoofdrol weggelegd voor ‘Stick Girl’, een minimalistisch getekend figuurtje dat Fleming al vaker gebruikte om zichzelf uit te beelden. Onderaan in dit bericht vind je de eerste trailer met stijlvolle beelden uit Window Horses.

De animatiefilm toert sinds de zomer langs allerlei festivals. Window Horses beleefde zijn wereldpremière in Annecy en maakt binnenkort deel uit van de selectie van het Anima-festival in Brussel.

Trailer voor Window Horses

Geplaatst door onder Films, Trailers