18/01/2017

Tom Hiddleston en Maisie Williams in Early Man

In Groot-Brittannië werkt de bekroonde regisseur Nick Park (Wallace & Gromit, The Curse of the Were-Rabbit, Chicken Run) bij de al even beroemde studio Aardman Animations aan zijn nieuwste creatie: Early Man.

Poster Early Man (Aardman)De fantasievolle, komische stop-motionfilm speelt zich af in het begin der tijden, toen dinosaurussen en mammoeten nog op de aardbol rondliepen. Centraal staat de kleine Dug, die door zijn grootte niet echt geschikt is als holbewoner. Maar wanneer het noodlot toeslaat en zijn primitieve stamgenoten van hun thuis verdreven worden door rivalen uit het bronzen tijdperk, is het Dug, de onhandigste van hen allemaal, die moet bewijzen wat hij kan en hen naar de overwinning moet leiden.

Samen met de eerste afbeelding werd vorig jaar onthuld dat de rol van Dug wordt ingesproken door Eddie Redmayne, die Newt Scamander vertolkte in de Harry Potter-prequel Fantastic Beasts and Where to Find Them. Sindsdien zijn nog twee andere, Britse acteurs bekendgemaakt die in de animatiefilm te horen zullen zijn.

Early Man (Tom Hiddleston, Nick Park)Tom Hiddleston – Loki uit The Avengers – zal opnieuw een schurk spelen. Hij kruipt in de huid van Lord Nooth, een belachelijk pretentieuze gouverneur uit een dorp uit de bronstijd. De tiran is dol op geld en wordt een grote rivaal van Dug.

Maisie Williams, bekend als Arya uit Game of Thrones, leent haar stem aan Goona. Zij is een dappere en ontembare rebel die vrienden wordt met Dug en hem helpt bij de clash tussen de twee volkeren uit de bronstijd en de steentijd.

Via social media zijn een aantal foto’s gedeeld van de acteurs op de set en in de opnamestudio. Een eerste teaser voor de animatiefilm vind je in ons vorige bericht. Early Man wordt in Engeland op 26 januari 2018 in de bioscoop verwacht. Bij ons zal Entertainment One de animatiefilm uitbrengen.

Early Man (Eddie Redmayne, Maisie Williams, Nick Park)

(Via Aardman)

Geplaatst door onder Films