30/01/2017

Teaser voor Troll: The Tale of a Tail

In Canada werkt Squeeze Studio Animation aan Troll: The Tale of a Tail. De animatiefilm wordt geregisseerd door Kevin Munroe (TMNT, Ratchet & Clank) en coregisseur Kristian Kamp. Animation director is Eric Lessard, die als animator meewerkte aan vele Shrek– en Madagascar-films.

Poster Troll - The Tale of a TailAan de basis ligt The Book of Mountains and Seas, een klassieker uit de Chinese literatuur. Het verhaal volgt Trym, een jonge trollenprins die indruk wil maken op zijn vader. Hij laat zich echter misleiden door de schurk Grimmer, waardoor zijn vader – de geliefde koning Grom – in steen verandert.

Met de nieuwe, gemene koning Grimmer aan het roer dreigt de hele trollengemeenschap uit elkaar te vallen, dus besluit Trym om op zoek te gaan naar een manier om zijn vader weer tot leven te brengen. Daarvoor heeft hij de staart nodig die zijn vader is verloren in de mensenwereld. Onderweg krijgt Trym de hulp van zijn vriend Jutul, een tweekoppige trol die het nooit eens is met zichzelf, en de dappere meid Freia.

De computergeanimeerde film met een budget van ongeveer 17 miljoen euro wordt volledig in Quebec gemaakt, maar is qua financiering en ontwikkeling een internationale samenwerking van Canada (Squeeze, Blue Bug Entertainment), Noorwegen (Sagatoon), de Verenigde Staten (Global Genesis Group) en China (China Lion, Spring Era Films).

Onderaan in dit bericht vind je een eerste voorproefje. Het afgewerkte resultaat wordt in de loop van 2018 verwacht.

Teaser voor Troll: The Tale of a Tail

(Via AM en THR)

Geplaatst door onder Films, Trailers