23/01/2017

Eerste plotdetails voor Hotel Transylvania 3

Hotel Transylvania (2012) en Hotel Transylvania 2 (2015) brachten samen meer dan 777 miljoen euro op in de bioscoop. Het zal dan ook niemand verbazen dat Sony Pictures Animation ondertussen aan een derde deel werkt over de komische griezels.

Genndy TartakovskyNet zoals bij de twee voorgaande films is de regie in handen van Genndy Tartakovsky (Samurai Jack), hoewel hij na de release van de sequel had laten weten dat hij zich op iets origineels wilde toeleggen. Het idee voor de nieuwe film maakte hem echter zo enthousiast dat hij wel moest terugkeren, aldus het persbericht.

Wat mogelijk ook een rol speelt, is dat twee van zijn andere projecten bij Sony (Popeye en Can You Imagine?) al dan niet tijdelijk werden afgeblazen. Voor het nieuwe script werkt Tartakovsky samen met Michael McCullers, die zowel aan levensechte als geanimeerde komedies schreef (Austin Powers, Mr. Peabody & Sherman, The Boss Baby). Sony heeft zopas de synopsis vrijgegeven en die luidt als volgt:

Poster Hotel Transylvania 2Mavis verrast haar vader met een familie-uitstap: een tocht met het luxueuze Monster Cruise Ship. Zo kan de drukke hoteleigenaar Dracula eindelijk eens zélf op vakantie. Enkele bekende vrienden (het ‘Drac Pack’) gaan met hen mee. Wanneer ze de haven verlaten, valt Dracula voor de mysterieuze kapitein Ericka. Deze keer is het Mavis die de overbeschermde ouder speelt en de twee uit elkaar probeert te houden. Wat ze echter niet weten, is dat Ericka eigenlijk een afstammeling is van Van Helsing – de aartsvijand van vampier Dracula en andere monsters.

Verschillende stemacteurs uit de vorige films keren terug voor deel drie, onder wie Adam Sandler (Dracula), Selena Gomez (Mavis) en Andy Samberg (Johnny). Het resultaat verschijnt op 21 september 2018 op het witte doek in Amerika.

In afwachting van Hotel Transylvania 3 worden de fans getrakteerd op een korte animatiefilm van Tartakovsky. In Puppy worden de gasten van het hotel opgeschrikt door het monsterlijke huisdier van Dracula’s kleinzoon Dennis. Het filmpje zal in de bioscoop voorafgaan aan The Emoji Movie (2017). Dit jaar verschijnt eveneens een tekenfilmserie over de tienerjaren van Mavis.

(Via Sony)

Geplaatst door onder Films