27/01/2017

Sony’s geanimeerde Spider-Man is Miles Morales

Phil Lord en Chris Miller, de regisseurs van bekende hits zoals Cloudy with a Chance of Meatballs en The LEGO Movie, werken als uitvoerend producenten voor Sony Pictures Animation aan een bioscoopfilm over Spider-Man.

Spider-Man (Miles Morales)Details over het verhaal van het actievolle en komische avontuur worden voorlopig nog achter slot en grendel gehouden, maar de studio heeft wel de identiteit van de nieuwe superheld onthuld: Peter Parker moet wijken voor Miles Morales.

Spider-Man is dus niet langer de bekende bleekscheet, maar een zwarte jongeman met Latijns-Amerikaanse roots die in de recentere versies van de Marvel-strips het bekende spinnenkostuum aantrekt.

Er is ook een tweede regisseur aan het team toegevoegd. Bob Persichetti (head of story van The Little Prince en Puss in Boots) wordt nu bijgestaan door zijn voormalige DreamWorks-collega Peter Ramsey (Rise of the Guardians).

Het script wordt geschreven door Phil Lord en de producente van de film is Christina Steinberg (Trollhunters, Rise of the Guardians). Naast Lord en Miller zijn ook Avi Arad en Amy Pascal als uitvoerend producenten bij de animatiefilm betrokken.

Een titel heeft de nieuwe Spider-Man-film nog niet, maar een releasedatum wel: in Amerika verschijnt de animatie op 21 december 2018 in de bioscoop.

(Via Sony)

Geplaatst door onder Films