01/01/2017

Korte animatiefilm: Somewhere Down the Line

Somewhere Down the Line is een korte animatiefilm die gemaakt werd bij Cartoon Saloon, de Ierse studio achter The Secret of Kells en Song of the Sea, allebei stijlvolle tekenfilms die genomineerd werden voor een Oscar.

Somewhere Down the LineHet leven is één lange autorit. Soms heb je passagiers, soms rijd je alleen. Soms laat je vrienden of familie achter en pik je onderweg nieuwe mensen op. Soms heb je een platte band, te weinig brandstof in je motor, of is de weg erg hobbelig. Als het érg tegenvalt, heb je soms een lift nodig. De route kun je kiezen, maar de bestemming is voor iedereen gelijk…

De poëtische tekenfilm werd bedacht en geregisseerd door Julien Regnard, die afstudeerde aan de Belgische animatieschool La Cambre en inmiddels voor Cartoon Saloon in het Ierse dorp Kilkenny werkt. Uitvoerend producent was Nora Twomey, die ook een van de stemmen insprak. Zij werkt momenteel aan haar veelbelovende solodebuut The Breadwinner.

Korte animatiefilm Somewhere Down the Line

Geplaatst door onder Kortfilms