07/01/2017

Cinesite gaat animatiefilm I.F. maken

The Combine, het productiehuis van producent Don Handfield (Kill the Messenger, The Founder) en acteur Jeremy Renner (The Hurt Locker, The Avengers), begint dit jaar met de ontwikkeling en preproductie van een eerste animatiefilm: I.F.

Secret Agent 23 Skidoo - Album The Perfect QuirkAan de basis ligt Imaginary Friend, een liedje uit het album The Perfect Quirk van Secret Agent 23 Skidoo. Die Amerikaanse zanger (bovenaan afgebeeld) maakt komische nummers voor kinderen, noemt zichzelf ‘The King of Kid-Hop’ en werd al twee keer genomineerd voor een Grammy Award voor Beste Album voor Kinderen. Hij treedt vaak op met zijn dochtertje MC Fireworks en zijn vrouw Bootysattva en omschrijft zijn werk als familiefunk voor 3- tot 30-jarigen.

In het fantasievolle liedje zingt een jongen over zijn beste vriend Pickles. Hij heeft groen haar, een oranje huid, is onzichtbaar en is dol op mosterdijsjes. Het gekke is dat ze allebei een familie hebben die de andere niet kan zien, waardoor ze niet met zekerheid kunnen zeggen wie van de twee nou eigenlijk het ingebeelde vriendje is.

Klaus (Sergio Pablos Animation)Voor de animatiefilm werkt The Combine samen met producent en financier Straight Up Films. De animatie wordt verzorgd door het Canadese Cinesite. Die studio maakte vroeger alleen visual effects voor speelfilms, maar wil zich de komende jaren ook op animatiefilms toeleggen en heeft al een aantal projecten in de pijplijn zitten (Charming, Gnome Alone, Klaus).

Het script wordt geschreven door Shane Morris, die voor Walt Disney meewerkte aan het verhaal van Frozen. Chief creative officer bij Cinesite is Dave Rosenbaum, die als producent meewerkte aan kaskrakers van Illumination, waaronder Despicable Me, The Secret Life of Pets en Minions.

Imaginary Friend van Secret Agent 23 Skidoo

(Via Deadline)

Geplaatst door onder Films