11/01/2017

Boomerang zendt The Big Bad Fox and Other Tales uit

Benjamin Renner, bekend als een van de regisseurs van de knappe tekenfilm Ernest & Celestine, is zowel animator als illustrator. Dat heeft zo zijn voordelen, want binnenkort verschijnt een geanimeerde versie van zijn komische stripverhalen over een groepje dieren met menselijke trekjes. The Big Bad Fox and the Other Tales bestaat uit drie verhalen:

Poster The Big Bad Fox and Other TalesThe Big Bad Fox draait om een onhandige vos die besluit om drie eieren te stelen en de kuikens op te voeden tot ze lekker mals zijn, maar hij ontdekt dat het niet eenvoudig is om zowel ouder als carnivoor te zijn.

A Baby to Deliver begint met een ooievaar die neerstort in een boerderij. Omdat haar vleugel gebroken is, vraagt ze een idioot konijn, een domme eend en een nors varken om de baby af te leveren bij de ouders.

Saving Christmas speelt zich af op kerstavond. Konijn en eend vernielen per ongeluk een plastieken kerstversiering, maar denken dat ze de echte Kerstman hebben vermoord en vinden het hun plicht om zijn taak over te nemen.

De eerste film wordt geregisseerd door Benjamin Renner zelf. De andere twee worden ingeblikt door Patrick Imbert, de animation director van Ernest & Celestine. Het project is een coproductie van de Franse studio Folivari en het Belgische productiehuis Panique! Een groot deel van de postproductie (compositing en rendering) wordt in Wallonië verzorgd door Digital Graphics.

The Big Bad FoxOorspronkelijk zijn de drie tekenfilms van een half uur bedoeld om als specials op het kleine scherm te verschijnen, maar in sommige landen zullen ze ook gebundeld in de bioscoop draaien (bijvoorbeeld in Frankrijk, waar StudioCanal deze zomer de distributie verzorgt).

In Nederland en België zijn de veelbelovende specials opgepikt door Boomerang, een onderdeel van Cartoon Network. The Big Bad Fox verschijnt op vrijdag 24 februari 2017 om 15.00u op tv. De twee overige specials volgen later dit jaar (wellicht in april en juli, maar dat is nog onder voorbehoud). In onze vorige berichten vind je een korte teaser en meer mooie plaatjes.

Afbeeldingen uit The Big Bad Fox and Other Tales

Geplaatst door onder Afbeeldingen, België, Films, Series