03/01/2017

Knap artwork voor animatiefilm Wolfwalkers

Wolfwalkers is de opvolger van The Secret of Kells en Song of the Sea, twee stijlvolle animatiefilms van de Ierse studio Cartoon Saloon die genomineerd werden voor een Oscar.

Wolfwalkers - Artwork Tomm Moore (Cartoon Saloon)De avondvullende animatiefilm wordt net als de twee vorige geregisseerd door Tomm Moore, die wordt bijgestaan door Ross Stewart (art director The Secret of Kells, concept artist Song of the Sea). Het script is van Will Collins (Song of the Sea).

Ierse folklore speelt opnieuw een belangrijke rol in het verhaal. Na de fabelachtige mensen die in zeehonden kunnen veranderen, volgt Wolfwalkers deze keer mythische figuren die in wolven kunnen veranderen.

Het verhaal speelt zich af in een tijd vol bijgeloof en magie, toen men wolven als demonische wezens beschouwde en de natuur als een kwaad dat bedwongen moest worden. Robyn, een jonge leerling-jager, reist met haar vader naar Ierland om de laatste roedel uit te roeien. Alles verandert wanneer ze het wilde meisje Mebh redt en vrienden met haar wordt. Robyn ontdekt de wereld van de Wolfwalkers en transformeert in iets dat haar vader is opgedragen om af te maken.

Wolfwalkers - Tomm Moore (Cartoon Saloon)Momenteel is Wolfwalkers nog volop in ontwikkeling, maar Tomm Moore heeft wel al enkele knappe stukjes artwork gedeeld, waarvan je er onderaan in dit bericht enkele vindt. In maart zal hij zijn nieuwe project aan de Europese animatiefilmsector voorstellen op Cartoon Movie in Bordeaux.

Een releasedatum is nog veraf, maar de onderstaande plaatjes moeten het wachten alvast wat verzachten.

De eerstvolgende animatiefilm van Cartoon Saloon is de boekverfilming The Breadwinner, die in 2017 op het witte doek verschijnt.

Artwork voor animatiefilm Wolfwalkers

Wolfwalkers - Tomm Moore (Cartoon Saloon)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films