13/01/2017

Eerste artwork voor animatiefilm Lobo

In 2009 werd Ichigo Ichie Films opgericht door producent Hiro Masuda. Het productiehuis uit Tokio werkte mee aan verschillende Japanse films (Resident Evil: Damnation), maar plant ook een eerste, eigen animatiefilm.

The Pup Who Cried WolfZo nam de studio een optie op The Pup Who Cried Wolf, een kinderboek van de Amerikaanse schrijver Chris Kurtz dat voor het eerst werd uitgegeven in 2010. Centraal staat een kleine, ietwat naïeve viervoeter met grootheidswaanzin.

Het verhaal draait om Lobo, een chihuahua uit New York die zich een wolf in een te klein lichaam voelt. Zijn grote droom is om zich aan te sluiten bij een roedel wolven. Wanneer hij met zijn baasje Zi, haar nichtje Mei en de andere huisdieren mee op vakantie gaat naar een natuurpark, ruikt hij zijn kans. Met de hulp van de Spaans sprekende papegaai Glory en de slimme rat Heckles slaagt Lobo erin om te ontsnappen. Hij gaat op zoek naar zijn ‘familie’ in het woud, maar zitten zijn grote, wilde broers wel te wachten op een keffende pup uit de stad?

Zopas zijn de eerste stukjes artwork voor Lobo verschenen. De karakters werden ontworpen door Zi Chen, een jonge illustrator uit China. Gezien de internationale ambities van de makers volgt de animatiefilm een Aziatische familie die in New York woont.

Het resultaat, dat volledig met de computer in 3D wordt geanimeerd, zou in de loop van 2019 uitgebracht worden.

Artwork voor Lobo (klik voor hogere resolutie)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films