27/12/2016

Mooie vooruitblik op animatiefilm Klaus

Na zijn carrière bij Walt Disney (Hercules, Tarzan, Treasure Planet) richtte de Spaanse animator Sergio Pablos zijn eigen studio op en werkte hij mee aan de ontwikkeling (storyboards en karakterdesign) van bekende producties uit Hollywood, waaronder Despicable Me en Rio.

Klaus - Concept art Pascal CampionDe voorbije jaren werkte hij aan Klaus, een origineel idee dat aansluit bij de kerstperiode. Het verhaal volgt een onhandige jongeman die een postkantoor opent in een afgelegen dorp in het Noorden. Het enige probleem? Niemand schrijft er brieven. Aan zijn eenzame en werkloze bestaan tussen de norse bewoners komt een einde wanneer hij een bijzondere (Kerst)man ontdekt.

Klaus wordt het regiedebuut van Sergio Pablos, die het verhaal zelf bedacht en voor het design van de animatiefilm samenwerkte met illustrator Pascal Campion (zie besneeuwd stukje concept art). Het script is geschreven door nieuwkomers Jim Mahoney en Zach Lewis, de makers van de komische YouTubehit It’s Not Porn… en andere korte films. De animatiefilm is een Spaans-Canadese coproductie van SPA Studios, Cinesite, Comic Animations en Atresmedia Cine, waarbij het werk wordt verdeeld over studio’s in Madrid en Montreal.

Klaus (Sergio Pablos Animation)Het ambitieuze project wordt omschreven als een handgetekende film met de look van een computeranimatie. Om de limieten van het 2D-medium op te zoeken en nieuwe technieken te ontwikkelen, werkt Sergio Pablos samen met de makers van de bekende Toon Boom Harmony-software die vaak gebruikt wordt voor tekenfilms. Er was al een mooie eerste teaser voor Klaus verschenen, maar de voorbije week zijn er ook enkele animatietests en walk cycles opgedoken die laten zien hoe alles laagje voor laagje opgebouwd wordt – met veelbelovende resultaten.

Een releasedatum is er nog niet, maar de tekenfilm wordt in 2019 verwacht.

Animatietests voor Klaus

Geplaatst door onder Films, Trailers