04/12/2016

We’re Going on a Bear Hunt heeft een trailer

Op kerstavond verschijnt We’re Going on a Bear Hunt op de Britse televisie, een verfilming van het gelijknamige kinderboek van schrijver Michael Rosen en illustrator Helen Oxenbury. Het boek uit 1989 verscheen in meer dan twintig talen en ging ruim negen miljoen keer over de toonbank.

We're Going on a Bear HuntHet verhaal volgt een familie op de dag voor Kerstmis. Wanneer de ouders weggaan om grootmoeder te helpen, besluiten de kinderen dat het leuk zou zijn om op berenjacht te gaan. Stan, Katie, Rosie, Max en de baby banen zich al lachend en spelend een weg door het hoge gras, een klaterende rivier en de drassige modder. Tot hond Rufus de geur van een beer opspoort…

De handgetekende familiefilm werd geregisseerd door Joanna Harrison en Robin Shaw. Het animeren gebeurde bij Lupus Films, de Britse animatiestudio waar recent ook de klassieke tekenfilm Ethel & Ernest en de tv-special The Snowman and the Snowdog werden gecreëerd. Onderaan vind je de trailer met de eerste, charmante beelden uit het kerstavontuur.

We’re Going on a Bear Hunt duurt net geen half uur en gaat op 24 december 2016 in première op de Britse zender Chanel 4. Distributeur Union Media heeft de uitzendrechten ondertussen al verkocht aan Frankrijk, Australië en de Scandinavische landen. In de loop van 2017 verschijnt de animatiefilm ook op allerlei festivals.

Trailer voor We’re Going on a Bear Hunt

(Met dank aan Brendon voor de tip)

Geplaatst door onder Films, Trailers