22/12/2016

Eerste trailer voor slangenfilm Sahara

De nieuwe animatiefilm Sahara wordt het avondvullende debuut van regisseur Pierre Coré, nadat hij als schrijver en producent aan een handvol korte films meewerkte. Het script schreef hij samen met Stéphane Kazandjian (A Monster in Paris) en Nessim Debbiche.

Poster SaharaHet verhaal speelt zich af in de snikhete woestijn, een onherbergzame en gevaarlijke plek vol slangen, schorpioenen, gekko’s en spinnen. De wereld van de slangen is verdeeld in twee kampen: enerzijds de groene dieren die in de mooie oase een koninklijk leven leiden en anderzijds hun giftige soortgenoten die in het dorre zand moeten overleven, waar voortdurend op hen gejaagd wordt.

Ajar, een jonge gifslang uit de woestijn, is op zoek naar een beter leven. Hij verft zijn vel groen, glipt de oase binnen en maakt er kennis met de avontuurlijke slang Eva. Hij valt als een blok voor haar en belandt in een spannend avontuur wanneer zij wordt ontvoerd door een slangenbezweerder. Samen met zijn beste vriend Pitt, een komische schorpioen, besluit de verliefde Ajar om de achtervolging in te zetten en zijn geliefde te redden. Daarbij krijgen ze de hulp van enkele maffe reisgenoten.

Onderaan in dit bericht vind je een trailer met de eerste beelden uit de film. Sahara is een Frans-Canadese coproductie van La Station Animation (de studio die meewerkte aan Approved for Adoption en The Illusionist), Mandarin Cinéma en Transfilm International. De computeranimatie is in Montreal gemaakt door Mikros Image (Mune, The Little Prince, Asterix).

In Frankrijk brengt distributeur StudioCanal de film uit op 1 februari 2017. Of en wanneer de animatiefilm in de lage landen verschijnt, is nog niet bekend.

Eerste trailer voor animatiefilm Sahara

(Via Focus On Animation)

Geplaatst door onder Films, Trailers