14/12/2016

Eerste trailer voor Revolting Rhymes

Deze maand verschijnt Revolting Rhymes (Gruwelijke Rijmen) op de buis, een geanimeerde verfilming van het gelijknamige boek uit 1982 van de beroemde, Britse schrijver Roald Dahl.

Revolting RhymesHet boek was een parodie op allerlei klassieke sprookjes. Elk gedicht in de bundel draaide om een bekend karakter, maar pakte uit met een onverwachte en grappige versie van de eeuwenoude verhalen.

De animatiefilm werd geregisseerd door Jan Lachauer (Room on the Broom) en Jakob Schuh (The Gruffalo), met Bin-Han To als coregisseur. Hoewel alles met computeranimatie is gemaakt, streefden de makers een stop-motionachtige stijl na en probeerden ze in hun ontwerpen trouw te blijven aan de tekeningen van illustrator Quentin Blake.

Revolting RhymesRevolting Rhymes bevat een moderne interpretatie van verschillende sprookjes die door elkaar zijn gegooid. Uiteindelijk werd het resultaat in tweeën gesplitst. Het eerste deel is een mix van Roodkapje, Sneeuwwitje en De Wolf en de Drie Biggetjes, het tweede deel laat zien hoe Asspoester en Sjaak en de Bonenstaak met elkaar verweven zijn.

Na Stick Man werkte de Britse producent Magic Light Pictures voor de adaptatie opnieuw samen met het Zuid-Afrikaanse Triggerfish Animation. Bij die studio in Kaapstad zal de Belgische animator Jeroen Jaspaert ook The Highway Rat regisseren, een verfilming van het boek van het Gruffalo-duo.

De kerstspecial bestaat uit twee delen van een half uur. De eerste aflevering verschijnt op 26 december 2016 om 19.30u op BBC One, de tweede wordt een dag later uitgezonden op hetzelfde tijdstip.

Eerste trailer voor Revolting Rhymes

Geplaatst door onder Films, Trailers